Yayla Haber

Oğuzlar’ın Efsanevi Cevizli Kartol Yemeği ile Tanışın!

Çorum’un Oğuzlar İlçesi, cevizli kartol yemeği ile mutfaklarda kendine yer buluyor. Bu eşsiz lezzet, patates, ceviz içi ve çeşitli baharatlarla hazırlanıyor. Üzerine serpiştirilen kaşar peyniriyle daha da lezzetli hale geliyor. Yanında erişte pilavı ile servis edilen bu yemek, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.

Abone Ol

Çorum’un Oğuzlar İlçesi’nde ceviz kullanılarak yapılan kartol yemeği, mutfakların yeni gözdesi olmaya başladı.

Cevizi ile meşhur Oğuzlar ilçesine özgü cevizli kartol yemeği, patates, ceviz içi, tereyağ, kapya biber, domates, sarımsak, karabiber, pul biber ve maydanoz kullanılarak yapılıyor.

Dilerseniz pişirildikten sonra üzerine kaşar peyniri serpiştirilir. Yanında erişte pilavı ile servis edilir.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }