DGS Sonuçları Açıklandı: Hemşirelik Bölümüne Dikey Geçiş Fırsatı DGS Sonuçları Açıklandı: Hemşirelik Bölümüne Dikey Geçiş Fırsatı

Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Yarın Başlıyor: İlk Ders Zili Çalıyor
2024-2025 eğitim-öğretim yılı, Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı okullarda yarın başlıyor. "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" temasıyla hazırlanan açılış dersi ile yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen eğitim maratonuna başlayacak.

İlkokul ve Ortaokullarda Hazırlıklar Tamamlandı
Yeni eğitim yılına dair hazırlıklar çerçevesinde, 74 bine yakın okul ve 750 bine yakın derslikte tüm hazırlıklar tamamlandı. Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için uyum eğitimleri yapılırken, ortaokul öğrencileri için de bu hafta rehberlik çalışmaları düzenlendi.

"Çanakkale'den Gazze'ye" Teması ile İlk Ders
Eğitim-öğretim yılının ilk haftasında, tüm sınıflarda "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" temalı açılış dersi işlenecek. Temel eğitim ve ortaöğretim kademesindeki tüm öğrenciler bu derse katılacak.

Yeni Müfredat Uygulaması Başlıyor
2024-2025 eğitim yılında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yeni müfredat uygulanmaya başlıyor. Anasınıfı, 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıflarda uygulanacak yeni müfredat ile ders içerikleri %35 oranında sadeleştirildi. Yeni ders kitapları, öğrencilere sunulan interaktif öğrenme imkanlarıyla dikkat çekiyor. Karekodlar sayesinde animasyonlar, simülasyonlar ve artırılmış gerçeklik uygulamaları ile zenginleştirilmiş içeriklere ulaşılabilecek.

Ücretsiz Ders Kitapları Öğrencilere Ulaştırıldı
Bakanlık, bu yıl da tüm öğrencilere ücretsiz ders kitaplarını ulaştırdı. "Velivizyon" platformu ile okul-aile işbirliğini güçlendirmeyi hedefleyen MEB, öğrencilerin yardımcı kaynağa ihtiyaç duymadan öğrenimlerini tamamlamalarını amaçlıyor.

Mesleki ve Teknik Eğitim Güçlendirilecek
Bu yıl, mesleki ve teknik eğitim güçlendirilmeye devam edilecek. Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi kapsamında, meslek ortaokulları açılacak. Ayrıca, öğrencilerin spora yönlendirilmesi amacıyla 9 ilde spor liseleri bünyesinde spor ortaokulları açılacak.

Ortak Sınavlar Daha Kapsamlı Hale Geliyor
Geçen yıl başlatılan ortak sınav uygulaması, bu yıl daha kapsamlı hale getirildi. 6. ve 9. sınıfların ardından, 7. ve 10. sınıflarda da Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinde ortak sınavlar yapılacak.

"Yeşil Bayrak" Uygulaması Başlıyor
Okulların çevre bilincini geliştirmek amacıyla MEB, bu yıl okulların enerji verimliliğini artırmayı ve kaynakların verimli kullanılmasını teşvik eden yeşil bayrak uygulamasını başlatıyor. Öğrenciler, okullarda çevre bilinciyle ilgili eğitimler alacak ve belirlenen alanlarda ağaç dikerek bakımını yapacak.

İlk Ara Tatil 11-15 Kasım'da
2024-2025 eğitim-öğretim yılının ilk ara tatili 11-15 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Birinci dönem, 17 Ocak 2025'te sona erecek. İkinci dönem ise 3 Şubat 2025'te başlayacak ve 20 Haziran 2025'te tamamlanacak.