Trabzonspor'dan amatör kulüplere malzeme desteği Trabzonspor'dan amatör kulüplere malzeme desteği

Judo dalında 1997 yılında Avrupa, 2000 yılında da olimpiyat şampiyonu olarak bayrağımızı uluslararası arenada dalgalandıran Hüseyin Özkan, Judo federasyonu başkanlığına aday oldu. 
Türkiye’nin olimpiyatlarda ilk ve tek şampiyonunun kendisi olduğunu hatırlatan Özkan: “Maalesef benim gibi birçok şampiyon çıkması gerekirken, Judo alanında  hak ettiğimiz başarıları kazanamadık. Artık yeni şampiyonlar çıkartma zamanı geldi” ifadelerini kullandı.
Başkan olduğu taktirde devletin Judo sporu için ayırdığı bütçe kadar, sponsorlardan da bütçe alacağını ifade eden Özkan: “Sponsorlarımız başkanlık seçimi sonrasında büyük katkı sunacaklarını beyan etti. Devletin yıllık Judoya ayırdığı bütçe kadar, sponsorlarımızdan da destek gelecek” dedi.
Ömrünün Judo sporuyla geçtiğini vurgulayan Milli Sporcu Hüseyin Özkan: “Sportif başarılar için gençlerimizde ekonomik kaygılar olmamalıdır. Bu sebepten gençlerimizi teşvik edecek hamleler yapılmalıdır. Şahsımı tanıyanlar ve bana inananlar Judo için neler yapacağımı çok iyi bildiklerinden sponsorluk teklifinde bulundular. Judonun gelişimi için yapılacak destek ise devletimizin Judoya ayırdığı bütçe kadar olacak. Yani bütçemiz bir anda iki katına çıkmış olacak” ifadelerini kullandı.
 

HÜSEYİN ÖZKAN KİMDİR?
20.01.1972 tarihinde Çeçenistan/Argun'da doğdu. 1989'da Çeçenistan Grozny Üniversitesi Spor bölümünü kazandı.
1993 senesinde Türkiye vatandaşlığı aldı.
2000 yılında Türkiye'yi temsil ederek Judo olimpiyat şampiyonu oldu.
Özkan, Sidney olimpiyat şampiyonluğunun yanı sıra; Dünya ikinciliği, Avrupa şampiyonluğu, Avrupa gençler şampiyonluğu, Balkan şampiyonluğu, 7 kez Türkiye şampiyonluğu ve Karadeniz oyunları şampiyonluğu kazanmıştır.