Çorum, bu yıl LGS'de büyük bir başarıya imza attı. Osmancık Meliha Rıfat Göbel Ortaokulu'ndan Elif Ebrar Karatepe, tüm sorulara neredeyse hatasız yanıt vererek Çorum il birincisi olarak dikkat çekti. Aynı okuldan Süleyman Mete Acı ve İpek Dila Aydın da ilçe bazında ikinci ve üçüncü sıraları alarak başarılarını taçlandırdılar.

Okulun öğrencilerinden Elif Ebrar Karatepe, 90 sorudan 89’unu doğru cevaplayarak Çorum il birincisi oldu. Yine okulun öğrencilerinden Süleyman Mete Acı Osmancık ilçe ikincisi ve İpek Dila Aydın Osmancık ilçe üçüncüsü olarak 2024 yılının LGS şampiyonu oldular.

İl birincisi olan Karatepe  “Çok mutluyum. Çalışmalarımın karşılığını almak çok güzel bir his yoğun bir tempoda ders çalıştım. Ama sonunda başarılı olduğumu gördüğümde çok mutlu oldum. İleride başarılarım devam etsin istiyorum.” dedi.

Öğrencileri tebrik ederek ödüllendiren Okul Müdürü Hüseyin Okumu ise bu başarının mimarlarının başta öğrenciler olmak üzere onlara destek veren öğretmenler ve veliler olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda da başarı gösterdiklerini ve 2024 yılında da geleneği bozmadıklarını dile getiren Okumuş “Öğrenci ve öğretmenlerimiz; iş birliği ile birbirimize inanarak yol aldık. Geçmişi başarılarla dolu olan okulumuzun, yıllardır süren başarı öyküsünü o zinciri kırmadan bu yıl da devam ettirmemiz gerekiyordu.  Bir yıl boyunca çok yoğun bir çalışmanın içerisinde yer aldık. Öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize çok güvendik. Bu başarının mimarları onlardı. Çok mutlu ve gururluyum.” dedi.

Şehit Şenay Aybüke Yalçın'ın adı kütüphane ve kongre merkezinde yaşatılacak Şehit Şenay Aybüke Yalçın'ın adı kütüphane ve kongre merkezinde yaşatılacak

Çorum Osmancık Meliha Rıfat Göbel Ortaokulu'nun Liselere Geçiş Sınavı'ndaki bu muazzam başarısı, sadece öğrencilerin sıkı çalışmasının değil, aynı zamanda öğretmenlerin özverili rehberliğinin ve velilerin desteğinin bir sonucu olarak öne çıkıyor. Elde edilen bu başarılar, okulun eğitimdeki kalitesini ve öğrenci potansiyelini gözler önüne seriyor. Çorum, bu tür başarı hikayeleriyle eğitimdeki yükselişini sürdürüyor ve geleceğin parlak nesillerini yetiştirmeye devam ediyor. Bu başarı, tüm öğrencilere ilham kaynağı olurken, toplumun eğitimdeki beklentilerini de yükseltiyor.

Editör: Ebru Çalık