Türkiye’nin her karışı, tarihi eserleri ve coğrafi güzellikleriyle dikkat çeker. Zengin kültürel mirasından dolayı “Osmancık nerede?” sorusu da gündemi meşgul etmeye devam ediyor. “Osmancık nereye bağlı?” sorusuna yanıt arayanların sayısı her geçen artıyor. İlçenin yeri ve özellikleri ilgi toplamaya devam ederken Osmancık’ta gezilecek yerler ve nelerinin meşhur olduğu da dikkat çeken başlıklar arasında.
Rotasını Karadeniz’e çevirmek isteyenlerin merak ettiği “Osmancık nerede?” gündemine dair bilmek isteyeceğiniz tüm detaylar haberimizin devamında! Ayrıca “Osmancık nereye bağlı?” ve “Osmancık neleri meşhur?” sorularının yanıtını öğrenmek için de okumaya devam edin!
Osmancık Nerenin İlçesi?
Osmancık, Çorum ilinin sınırları içerisinde kalan bir ilçedir. Çorum iline bağlı olan bu ilçe, ülkemizin Karadeniz bölgesinde konumlanmaktadır. “Osmancık nerede?” sorusuna yanıt olarak Orta Karadeniz ve Batı Karadeniz’in kesiştiği bir lokasyonda konumlandığı söylenebilir. Çorum ilinin kuzeyinde yer alan ilçede belirgin olarak Karadeniz iklimi görülür. Yazları sıcak olan Osmancık, kış aylarında serin ve yağışlıdır. İl merkezine uzak bir yerde konumlanıyor olması ise ilçenin nereye bağlı olduğuna dair kafa karışıklığına yol açmıştır.
Osmancık, Çorum ilinin merkezine 60 km uzaklıktadır. Arabayla gidilebileceği gibi şehrin merkezinden kalkan dolmuşlarla da ilçeye ulaşmak mümkündür. Zengin kültürel mirası ve dillerden düşmeyen pirinci meşhurdur. Her yıl binlerce turisti ağırlayan ilçe, kültür gezilerinin popüler rotalarından biridir.
Osmancık Nereye Bağlı ve Nasıl Gidilir?
Karadeniz’i gezmek isteyenlerin merak ettiği konulardan biri olan “Osmancık nereye bağlı” sorusuna, Çorum ili sınırları içerisinde yer aldığı yanıtı verilebilir. İlçeyi gezmek isteyenler, şahsi araçlarıyla gidebilecekleri gibi il merkezinden kalkan otobüs ve dolmuşları da tercih edebilirler. 60 km’lik yol sonunda ilçe sınırlarına ulaşan ziyaretçileri, zengin tarihi güzellikleri ve ilçenin otantik dokusu karşılar.
Çorum’da ikamet edenler için Osmancık ilçesine gitmek oldukça kolaydır. Gelişen ulaşım ağı sayesinde belirli saatlerde kalkan otobüslerle ilçeye rahatlıkla gidilebilir. Farklı ilçelerden Osmancık’a gitmek isteyenler, rotasını Karadeniz’e çevirerek yola çıkmalıdır. Orta Karadeniz ve Batı Karadeniz bölümleri arasında yer alan ilçeye, Türkiye’nin her yerinden rahatlıkla gidilebilir.
Osmancık Neyi Meşhur?
“Osmancık nerede?” sorusuna yanıt arayan ve ilçeyi ziyaret etmek isteyenlerin merak ettiği bir diğer konu, ilçede nelerin meşhur olduğudur. 43.183 kişilik nüfusuyla Çorum’un en kalabalık ilçelerinden olan Osmancık, aynı zamanda sahip olduğu eşsiz güzelliklerle de dikkat çeker.
Osmancık Kalesi, ilçeyi ziyaret edenlerin mutlaka görmesi gereken meşhur yapılardan biridir. Kızılırmak’ın kuzeyinde konumlanan bu yapı, kayalıklar üzerine inşa edilmiştir. Şehir halkının “Kandiber Kalesi” olarak da bildiği Osmancık Kalesi, köklü bir tarihe sahiptir. Bu nedenle ziyaretçilerin uğrak noktalarından biri haline gelmiştir.
Osmancık’ta Ne Yenir?
Karadeniz mutfağının eşsiz lezzetlerini tatmak isteyenler, mutlaka Osmancık yemeklerini denemelidir. İlçeyi ziyaret ettiğinizde yerel halkın işlettiği otantik restoranlar sizi karşılar. Denemek isteyebileceğiniz meşhur yemeklerinin başında ise Sırık Kebabı gelir. Sırığa geçirilen kuzuların sakin bir ateşte pişmesiyle servis edilen yemeğin yanında Karadeniz mutfağına has mezeler de ikram edilir.
Çorum denildiğinde akla ilk gelen lezzetlerden biri de leblebidir. Tuzlu, çikolatalı, acılı gibi farklı çeşitlerini bulabileceğiniz leblebi paketleri vardır. Ayrıca şehrin esnafı turistlere karşı oldukça cana yakındır. Dilerseniz satın almadan önce leblebilerin tadına bakabilirsiniz.
Gül Baklavası, ana yemekten sonra tercih edebileceğiniz meşhur Osmancık tatlıları arasında yer alıyor. Gül şekli verilen baklavalar, kıvamlı ve bol şerbetli pişirildikten sonra misafirlere ikram ediliyor. İlçedeki birçok restoranda deneyebileceğiniz yemekler, tatlılar ve ikramlar vardır. Aynı zamanda şehri ziyaret ettiğinizde, harika pilavlar yapabileceğiniz Osmancık Pirinç almayı unutmayın!