Şehit Şenay Aybüke Yalçın'ın adı kütüphane ve kongre merkezinde yaşatılacak Şehit Şenay Aybüke Yalçın'ın adı kütüphane ve kongre merkezinde yaşatılacak

Dergide okulda yapılan etkinliklerin yanı sıra öğretmen ve öğrencilerin eserleri de sergilendi. Bir yıl boyunca emek verilen ürünlerin unutulmaması, kayıt altına alınması, gösterilen çabaların okuyucuların beğenisine sunulması için çıkarılan dergi, özenli yazılarıyla ve çarpıcı resimleriyle dikkat çekici bulundu.
Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, dergi için yazdığı yazıda örnekler üzerinden giderek eğitim konusundaki görüşlerini ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci de yazısında gençleri yazmaya teşvik etmede ve içlerindeki yazarlık duygusunu uyandırmada okul dergilerinin önemli fırsatlar sunduğunu dile getirdi.

Okul Müdürü Mustafa Yıldırım; “Okulumuz yükseköğretime öğrenci hazırlayan bir okul olmanın yanında öğrencilerimizin genel kültür kazanımlarını edindiği önemli bir eğitim kurumudur aynı zamanda. Pek çok öğrencimizin buradaki kazanımlarıyla daha sonraki yaşamına yön verdiğini görmekteyiz.  Eğitim kurumlarının sadece akademik başarıya odaklanması genelde sıkça eleştirilir ve bu eleştirilerin birçok açıdan haklılık payı vardır. Gerçekten de, bir okulun görevi sadece öğrencileri sınavlara hazırlamak değil, aynı zamanda onları genel kültür açısından da donatmaktır” dedi.
 

Editör: Ebru Çalık