Osmancık

Osmancık'ın yerel ürünleri araştırılıp gün ışığına çıkartılmalı

Çorum'un Osmancık İlçesinde emekli öğretmen Ali Uzun, ilçeye has yerel ürünlerin araştırılıp gün ışığına çıkarılması gerektiğini söyledi.

Abone Ol

Osmancık'ta çocukluk yıllarının geçtiğini belirten Uzun, geniş arazilerinde lezzeti güzel asırlık Armut (Kızılca Armudu, Kadınbutu Armudu, Göksu Armudu, Küp Armudu ve Bal Armudu) Elma (Misket Elması, Yaz Eması) Ayva(Top Ayva, Ekmek Ayva), Üzüm(Çavuş Üzümü, Kömüşciciği Üzümü, Osmancık Üzümü) ve çeşitli Dut ağaçların olduğunu söyledi.

Uzun konuşmasında, sonraki dönemlerde çeltik ekimine başlanınca, araziler düz çeltik arazilerine dönüştürmek için çoğu o dönemin çiftçileri olmak üzere meyve ağaçlarını keserek, araziyi çeltik ekimine hazırladığını ifade etti.

Osmancık’ta eskiden var olan ata meyve ağaçları ve tohumlarını yetkililere ciddi bir şekilde araştırılıp bölge ve hata ülke insanına kazandırılması gerektiğini belirtti.
 

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }