Osmancık 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu’na 8 Ulusal Kalite Etiketi ödülü Osmancık 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu’na 8 Ulusal Kalite Etiketi ödülü

Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Şehit Mustafa Ayna Anaokulu için hazırladıkları "Geçmişten Geleceğe Kültür Köprüsü" projenin Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından destek sağladığını belirterek, projenin tamamlandığını ifade etti.
Makineci, "Geçmişten Geleceğe Kültür Köprüsü Projemiz ile anaokulu öğrencilerimizi dijital aletlerin donuk ekranlarından kurtarıp geleneksel oyunlara yönlendirecek, birliktelik duygularının gelişmesini sağlayacak "Oyuncak Müzesi ve Masal Evi" yapıldı.

Masal Evi içerisinde tiyatro gösterimi ve geleneksel oyunlar sergilenerek çocuklarımıza kültürel aktarım sağlanmış olacaktır. Masal Evi sayesinde öğretmenlerimiz sınıf dışında uygulamalı eğitim yapacak; masal anlatıcılığı, müzede öğrenme, tiyatro, oyun, drama ve müzik gibi birçok faaliyet gerçekleştirilecektir. Ayrıca Masal Evi ve Oyuncak Müzesi; sınıf rehber öğretmenlerimiz tarafından masal ve oyun terapisi, resim analizi, çocukları tanıma ve bilgi toplama amacıyla veri kaynağı olarak kullanmaya olanak sağlayacaktır. "ifadelerine yer verdi.

Geçmişten Geleceğe Kültür Köprüsü Projesi'nin genel hedefinin, geleneksel oyun ve oyuncaklar kullanılarak kültürel aktarımının sağlanması, çocukların anne babaları ile oyun oynayarak aile içi iletişimini güçlendirilmesini sağlanacak olan proje olduğu kaydedildi.