Çelenk töreninin ardından 100 yıllık tarihi süreç ile ilgili açıklamada bulunan İŞ Bankası Osmancık Şube Müdürü Derviş Özdamar, “100 yıldır bu ülkenin ilk milli bankası olarak ülkeye ve topluma hizmet etmek, gelişimine destek olmak ve geleceğe taşınabilecek, çocuklarımıza gururla bırakılabilecek kalıcı değerler yaratmak için çalışıyoruz” dedi.

100 yıldır faaliyetlerini başarıyla sürdüren İş Bankası’nın bu ilkelerle yola çıkmış, bu prensipleri tam bir asır boyunca koruyarak, yaşatarak ve geliştirerek bugünlere gelen bir kurum olduğunun altını çizen Banka Müdürü Derviş Özdamar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Atatürk’ün “Vatanı kurtaracak ve yükseltecek tedbirlerin başında” gördüğü, “halkın doğrudan itibar ve itimadından doğup meydana gelen tam manasıyla modern ve milli bir banka kurulması...” idealinde dile getirdiği dört kavram –‘itibar’, ‘itimat’, ‘modern’ ve ‘milli banka’ kavramları – her zaman çalışma anlayışımızın, işimizin temelini oluşturdu. Bankamızın çalışma prensiplerinde bu kavramların layıkıyla karşılık bulmasında İş Bankası Ailesi’nin tüm fertlerinin katkısı var. Hepimizin iftihar ettiği bu kurum, ilk gününden bu yana İş Bankası’na emek vermiş, gönül vermiş insanların omuzlarında yükselen bir değer, ortak bir eserdir.

100 yıllık tarihi süresince çok farklı koşullara uyum sağlamış, iyi-kötü, kolay-zor birçok konjonktürü, değişik iktisadi ve sosyal dönüşümleri başarıyla idare etmiş, olağanüstü dönemlerdeki zorlukları yönetmiş bir kurum olarak çok tecrübe biriktirdik. Bugün de gerek dünyada gerekse ülkemizde her zamanki gibi çeşitli zorlukların da olduğu süreçler yaşadığımız bir dönemdeyiz.

Sahip olduğumuz tecrübe, insan kaynağı zenginliğimiz, doğru stratejik adımlar ve gelecek vizyonumuzla birleştiğinde bundan sonrasında da çok iyi işlere imza atacağımıza, hep beraber omuz omuza vererek önümüze çıkan zorlukları aşacağımıza inancım tam.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ilk Genel Müdürümüz Celal Bayar olmak üzere ilk günden bu yana bize rehber olan, yolumuzu aydınlatan ilkeleri belirleyen kurucularımızı ve yıllar içinde ebediyete intikal etmiş tüm büyüklerimizi şükran, rahmet ve minnetle anıyorum.

Osmancık’ta Motosiklet Kazası: Çöp Konteynerine Çarptı, Sürücü Hafif Yaralandı Osmancık’ta Motosiklet Kazası: Çöp Konteynerine Çarptı, Sürücü Hafif Yaralandı

Onlardan aldığı ilhamla ve güçle yeni bir yüzyılı inşa etmenin gururunu paylaşan; tüm inancı, aklı ve yüreğiyle 100 yıl önce bir milli dava olarak başlayan bu kutsal göreve katkı sunan tüm çalışma arkadaşlarıma en içten teşekkürlerimi sunuyorum. 100. kuruluş yıl dönümümüz ve ikinci yüzyılımız kutlu olsun!”