Yemek

Osmanlı Mutfağından Günümüze: Meyan Kökü Şurubunun Sağlık Faydaları

Osmanlı döneminde mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan ve misafirlere ikram edilen meyan kökü şurubu, günümüzde de popülerliğini koruyor. Su, meyan kökü, limon, fesleğen ve nar çiçeğinden oluşan bu doğal karışım, sıcak yaz günlerinde serinletici etkisiyle dikkat çekiyor. Ayrıca, kronik akciğer rahatsızlıkları, akciğer enfeksiyonu ve yutak enfeksiyonu gibi sağlık sorunlarına da iyi geldiği biliniyor.

Abone Ol

Uzmanlar, su, meyan kökü, limon, fesleğen ve nar çiçeğinden oluşan karşımın serinlik içeceği olarak tüketilmesinin yanı sıra, çocuklarda bağışıklık sistemini arttırırken kronik akciğer, akciğer enfeksiyonu, yutaktaki enfeksiyon ve iltihap olan...

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }