Puf Poğaça tarifiyle kendi mutfağınızda pastane lezzetini yakalayın! Her lokmasıyla size büyülü bir lezzet deneyimi sunacak.

Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 dolu yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya (10 gram)
1 su bardağı sıvı yağ (170 ml)
1 adet yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
1 şişe maden suyu (200 ml)
6 su bardağı un (720 gram)
1 dolu tatlı kaşığı tuz

Puf Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak ılık sütü, şekeri ve mayayı yoğurma kabına alalım ve şeker çözününceye kadar karıştıralım.
Üzerine sıvı yağı, maden suyunu, yumurtanın akını ve tuzu ekleyerek tekrar karıştıralım.
Unu azar azar ekleyelim.
Yumuşak ele yapışan bir hamur yoğurmamız gerekiyor.
Hamur toparlanınca birkaç dk yoğurmaya devam edip hamuru toparlayalım ve üzerini kapatarak mayalanmaya bırakalım.
Hamurun hacmi 2 katına çıkıncaya kadar mayalansın.
Ortalama 1 saatte mayalanacaktır.
Mayalanan hamurun havasını alıp elinizle parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verebilirsiniz.
İçine malzeme ekleyerek de hazırlayabilirsiniz. Ben sade hazırlamayı tercih ettim.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına poğaça hamurlarını sıralayıp üzerlerini kapatalım ve 30 dk kadar tepsi mayası yapalım.
Ayırdığımız yumurta sarısını ve susamı üzerine dağıtarak önceden ısıttığımız 180 derece fırında 30 dk kadar pişirelim.