Kahvaltılarınıza lezzet katacak olan kabaran poğaça tarifi ile güne harika bir başlangıç yapacaksınız.

Evde pastane keyfi yaşatmaya hazır mısınız? İşte kabaran poğaça tarifi ile unutulmaz lezzetler hazırlamanın tarifi...

GEREKLİ MALZEMELER

Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi

Ana Hamur İçin:

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya veya yaş maya
3.5 su bardağı un

Üstü İçin:

1 yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

İç Harcı İçin Öneriler:

Rendelenmiş peynir
Domates
Dereotu
Zeytin

KABARAN POĞAÇA TARİFİ

Mayalama İşlemi: İlk olarak ılık süt içerisine mayayı ekleyip karıştırın. Ardından bu karışıma sıvı yağı, tuzu ve şekeri ekleyin.

Hamurun Hazırlanışı: Kabınıza azar azar un ekleyerek hamurunuzu yoğurun. Kıvamını aldığında üzerini örtün ve 45 dakika mayalanması için bekletin.

Şekil Verme: Mayalanan hamuru parça parça ayırın. İç harçtan koyarak şekil verin ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.

Son Dokunuşlar: Poğaçalarınızın üzerine yumurta sarısı sürün ve susam veya çörek otu serpin.

Pişirme: Fırını 180 derecede önceden ısıtarak poğaçalarınızı altın rengi alana kadar pişirin.