Yalancı tavuk göğsü tarifi ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz sütlü ve hafif bir tatlı önerisi sunuyoruz. Un, süt, şeker ve vanilya ile yapılan bu tatlı, pastanelerdeki lezzeti aratmayacak. Unun kavrulması ve sütün sıcaklığına dikkat ederek bu tatlıyı yapabilirsiniz. Üzerine tarçın serperek servis edebilirsiniz.
Yalancı Tavuk Göğsü Malzemeleri
125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı kadar)
1 su bardağı elenmiş un (200 ml su bardağı)
1 litre süt (5 su bardağı)
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Yalancı Tavuk Göğsünün Üzeri İçin:
1 tatlı kaşığı kadar tarçın
Yalancı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?
Öncelikle derin bir tencere alalım ve içerisine 125 gram kadar tereyağını koyalım. Yaklaşık olarak 8,5 yemek kaşığına tekabül ediyor. Dilerseniz margarin kullanabilirsiniz fakat tatlının orijinali tereyağı ile yapılmaktadır.
Eriyen tereyağının üzerine unu eleyerek kullanalım. Burada mutlaka unumuzu eleyerek ilave edelim.
Eleyerek eklediğimiz unu kavurmaya başlayalım. Güzelce karıştıralım.
Unun kokusu çıkmaya başlayınca sararmaya da başlayacaktır. Rengi dönen unun üzerine 200 ml su bardağı ile 5 su bardağı sütü yavaş yavaş ilave edelim.
Sütü ilave ederken aynı zamanda karıştırmaya devam edelim.
Karıştırma sırasında çırpıcı kullanmak unun topaklanmasını önleyecektir.
Şekeri de tencereye ilave ederek tekrar karıştıralım ve şeker sütün içerisinde erisin.
Karıştırarak pişirmeye devam ettiğimiz tavuk göğsümüz göz göz olunca 1 paket vanilyayı ekleyelim.
Ocağın altını kapatalım.
Muhallebimizi mikser kullanarak yaklaşık 5 dakika boyunca çırpalım.
Tatlımızı koyacağımız borcamı su ile ıslatalım.
Ardından tatlımızı borcama dökelim ve düzleyelim.
Yalancı tavuk göğsümüzü soğumaya bırakalım.
Oda sıcaklığına ulaşan tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve yaklaşık 4-5 saat boyunca dinlendirelim.
Tatlımızı servis esnasında dilimleyelim.
Üzerine tarçın serperek servise hazır hale getirelim.
Yalancı tavuk göğsünüz hazır.
Afiyet olsun!