Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve lezzetiyle büyüleyecek bir tarif arıyorsanız, Pişmaniye Kurabiye Tarifi tam size göre! Hindistan cevizi ve pudra şekerinin mükemmel uyumunu sunan bu tarif, tatlı krizlerinizi sona erdirecek.

Pişmaniye Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri

  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası

  • 1 paket vanilin

  • 1 su bardağı Hindistan cevizi

  • 3-3,5su bardağı un

Bulamak için:

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • 1 su bardağı Hindistan cevizi

 Tam Ölçülü Pişmaniye Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına tereyağını, pudra şekerini ve nişastayı da ekleyip karıştırın. Sıvı yağ ve Hindistan cevizini de ekleyip tekrar karıştırın.

  2. Unu kontrollü ekleyin ve vanilyayı da ilave edin.

  3. Ele yapışmayan bir hamur yoğurun.

  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika pişirin.

  5. Bir tabağa Hindistan cevizi ve pudra şekerini alıp karıştırın.

  6. Fırından alıp 1-2 dakika kadar dinlendirdiğiniz kurabiyeleri bulayın.

  7. Tamamen soğuduktan sonra servis edin.

Pişmaniye Kurabiye, lezzeti ve kolay yapımı ile tatlı krizlerinize son verecek. Hindistan cevizi ve pudra şekerinin mükemmel uyumu, bu kurabiyeyi vazgeçilmez kılıyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle tatlı anlarınızı taçlandırabilir ve misafirlerinizi etkileyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Fırından Taze: Kolay Poğaça tarifi ile pratik atıştırmalık! Fırından Taze: Kolay Poğaça tarifi ile pratik atıştırmalık!

Kaynak: yemek.com