Polis Akademisi, 450 öğrenci alımı için başvuru sürecini başlattı. 6 Eylül 2024'e kadar yapılacak ön başvurularla PAEM'de komiser yardımcısı eğitimi almak isteyen adaylar, büyük bir fırsat yakalayabilirler. İşte Şartlar ve başvuru detayları...

Polis Akademisi PAEM Öğrenci Alım Başvuruları Başladı

Pazar yerlerinde hassas terazi dönemi Pazar yerlerinde hassas terazi dönemi

Polis Akademisi Başkanlığı, Polis Amirleri Eğitim Merkezine (PAEM) 450 öğrenci alacağını duyurdu. Aday belirleme ön başvuruları ve ücret yatırma işlemleri, 6 Eylül 2024 tarihinde saat 17.00'de sona erecek. Başvurular, Polis Akademisi Başkanlığının internet sitesinden yapılabilir.

Öğrenci Kontenjanı ve Cinsiyet Dağılımı

PAEM'e alınacak adaylar arasında 360 erkek ve 90 kadın olmak üzere toplam 450 öğrenci yer alacak. Bu kontenjan, örgün eğitim veren üniversitelerin lisans mezunu adaylar için ayrılmıştır.

Başvuru Şartları

Başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları sağlaması gerekmektedir:

Türk Vatandaşı Olmak: Adayların Türk vatandaşı olması gerekmektedir.
Eğitim Durumu: Örgün eğitim veren üniversitelerin en az 4 yıl süreli fakültelerinden mezun olmak.
KPSS Puanı: 2023 veya 2024 yıllarındaki KPSS lisans sınavında P3 puan türünden en az 75 puan almış olmak.
Yaş Şartı: 18 yaşını tamamladıktan sonra yapılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınarak, sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibarıyla erkek ve kadın adayların 28 yaşından gün almamış olması.
Silah Taşımaya Engel Durum: Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.
Sağlık Şartları: Sağlık Yönetmeliği'nde belirtilen şartları taşımak.

Eğitim ve Atama

Başarıyla sınavları geçen ve PAEM'deki 2 yıllık eğitimi tamamlayan adaylar, komiser yardımcısı olarak atanacak. Sınav takvimi ve diğer detaylar Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sitesi "www.pa.edu.tr" üzerinden duyurulacaktır.