Prof. Dr. Mehmet Haberal’a Bilimde En Seçkin Dünya Ödülü: Medawar

Türkiye bir kez daha bilim dünyasında tarih yazdı. Ünlü bilim insanı Prof. Dr. Mehmet Haberal, dünyanın en prestijli bilim ödüllerinden biri olan Medawar Ödülü'ne layık görüldü. Medawar Ödülü, organ nakli ve transplantasyon alanındaki olağanüstü bilimsel başarıları onurlandıran en seçkin ödüllerden biri olarak kabul ediliyor ve bu ödül ilk kez bir Türk bilim insanına verildi.

Haberal Ayakta Alkışlandı

Medawar Ödülü, İstanbul’da düzenlenen Dünya Organ Nakli Derneği'nin (TTS) 30. Bilimsel Kongresi'nin son gününde Prof. Dr. Haberal’a takdim edildi. Kongre, Haberal’ın öncülüğünde ilk kez Türkiye’de gerçekleşti ve bu büyük başarıyla Türkiye, dünya çapında bir kez daha bilimsel başarılarıyla adından söz ettirdi. Dünyanın dört bir yanından 2.500'den fazla bilim insanı İstanbul Kongre Merkezi'nde bir araya geldi.

Haberal Ödül 2

Ödül töreninde Haberal'ı sahneye çağıran meslektaşları arasında Yunan bilim insanı Prof. Dr. Andreas Tzakis ve TTS Başkanı Prof. Elmi Muller yer aldı. Haberal, ödülü aldıktan sonra uzun süre ayakta alkışlandı ve duygu dolu anlar yaşandı.

Atatürk'e ve Ülkesine Adanan Başarı

Haberal, ödül töreninde yaptığı konuşmada kendisine bu ödülü layık gören meslektaşlarına teşekkür ederken, her zaman olduğu gibi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü andı ve bu büyük başarıyı Türkiye’ye ithaf etti. “Bu gurur Türkiye'nindir,” diyen Haberal, bugüne kadar olduğu gibi Türk bayrağını bir kez daha bilim dünyasında en yükseklere taşımış olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Haberal Ödül 3

ÇEKÜL'den 'Sürdürülebilir Turizm' çağrısı ÇEKÜL'den 'Sürdürülebilir Turizm' çağrısı

Medawar Ödülü Hakkında

1990 yılından bu yana verilen Medawar Ödülü, organ nakli ve transplantasyon alanında öncü bilim insanlarına veriliyor. Daha önce bu ödüle layık görülenler arasında Prof. Thomas Starzl ve Prof. Sir Roy Calne gibi dünya çapında tanınmış isimler yer alıyor. Bu yıl, bilimsel başarılarıyla Türkiye’ye sayısız gurur yaşatan Prof. Dr. Mehmet Haberal, bu ödülü kazanan ilk Türk bilim insanı oldu.