Başkan Büyükkılıç: "Ulu çınarların her zaman yanındayız" Başkan Büyükkılıç: "Ulu çınarların her zaman yanındayız"

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu; 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yeni eğitim öğretim yılının 30 Eylül Pazartesi günü itibarıyla başladığını belirten Rektör Uslu, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Üniversitemizde heyecanla beklediğimiz 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı 30 Eylül Pazartesi günü itibarıyla başlıyor. Yeni akademik yılın başta ülkemiz Türkiye olmak üzere üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum. Üniversitemiz, son üç yıldır olduğu gibi bu yıl da en çok tercih edilen üniversiteler arasında ilk sıralarda yer aldı. Öyle ki geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2024 tercih döneminde de kontenjanlarımız yüzde 100 doluluk oranının üstüne çıktı. Mevcut öğrencilerimizin yanında tüm yeni öğrencilerimizi üniversitemizde ağırlamanın heyecanını ve haklı gururunu yaşıyoruz. Yaklaşık 30 bin öğrencisi ve iki binin üzerindeki personeliyle her geçen gün gelişerek büyüyen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ailesi olarak, 30 yılı aşkın tarihimiz ve güçlü kurumsal yapımızla her zaman daha iyi noktaları hedefliyor ve bu doğrultuda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz."

Rektör Hasan Uslu; Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak hem akademik ve idari personel hem de öğrencilerle, ’Anadolu’nun Yükseköğretim ve Bilimde Parlayan Yıldızı’ mottosuna uygun olarak başarılı bir akademik yılı geride bıraktıklarını söyledi. Uslu; "Üniversitemiz eğitim öğretim, bilim, ar-ge ve teknoloji ile birlikte kültür-sanat ve sporda gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde adından çok daha fazla söz ettiren bir yükseköğretim kurumu oldu. Özellikle uluslararası düzeydeki prestijli sıralama kuruluşlarının kriterlerini karşılayarak listelerine giren sayılı yükseköğretim kurumu arasında yer alıyoruz. Şimdi ise üniversitemizin ve şehrimizin adını hak ettiği şekilde her alanda daha fazla duyuracağımız yeni bir döneme kapı aralıyoruz. İnanıyorum ki yeni yılda da son üç yıllık süreçte her platformda yakaladığımız yükseliş trendini sürdürecek ve üniversitemizin marka değerini daha da artıracağız. Çalışma azmimizi ve heyecanımızı, öğrencisinden akademisyenine, yöneticisinden tüm çalışanlarına kadar üniversitemizin her organında tesis ettiğimiz birlik ve beraberlik ruhuyla destekleyerek nice başarılara birlikte imza atacağız. Zira Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ vecizesinden ilhamla her ne şartta olursa olsun işimizi en iyi şekilde yapma gayreti içinde olacağız. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın ülkemize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyor, hep birlikte başarılarla dolu bir yıl geçirmeyi temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: iha