Revani, özellikle özel günlerde ve misafir ağırlarken tercih edilen bir tatlıdır. Bu tarifimizde, revaninin kekini hazırlayıp şerbetle tatlandırıyoruz. Adım adım anlatımımızla, evde kolayca yapabileceğiniz bu lezzetli tatlıyı, misafirlerinize sunabilirsiniz.

Revani Tarifi İçin Malzemeler

Revaninin keki için:

Revani şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı toz şeker

  • 3 su bardağı su

  • ½ adet limon suyu

Revaninin servisi için:

  • 2yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi

 Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Revaninin şerbetini hazırlamak için; 3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye aktarın.

2.     Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın.

3.     3 yumurta bir kabın içerisine aktarın.

4.     Üzerine 1 çay bardağı toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.

5.     1 çay bardağı Ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmiği de ekledikten sonra tekrar karıştırın.

6.     Son olarak 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilini de karışıma ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.

7.     Yağlanmış fırına dayanıklı kalıbın içerisine hazırladığınız revani karışımını dökün.

8.     Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar yaklaşık 1-2 saat bekleyin.

9.     Ardından bıçak yardımıyla revaniyi dilimleyin.

10. Revani hazır! Dilimlediğiniz ılık tatlıya rendelenmiş Hindistan cevizi serpiştirip servis edin.

Revani tarifi ile evde kolayca yapabileceğiniz bu lezzetli tatlı, misafirlerinizin ve ailenizin favorisi olacak. Adım adım anlatımımızla, pratik şekilde revani hazırlayıp, tatlı krizlerinize son verebilirsiniz. Deneyen herkesin beğenisini kazanan bu tarifle, mutfakta harikalar yaratın. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com