Biber salçasını kaynatmadan yapmanın püf noktalarını öğrenmek ister misiniz? Bu yöntemle hem zamandan hem de enerjiden tasarruf edebilirsiniz.

Evde kaynatmadan biber salçası yapmak için gerekli malzemeleri ve adım adım tarifi sizin için derledik. Bu yöntemle doğal ve lezzetli bir salça elde edebilirsiniz.

Biber salçasını kaynatmadan yapmanın sırlarını sizlerle paylaşıyoruz. Bu yöntemle hem zamandan hem de enerjiden tasarruf ederken, lezzetinden de ödün vermezsiniz.

Evde kaynatmadan biber salçası yapmak ister misiniz? Bu yöntemle hem doğal hem de lezzetli bir salça elde edebilirsiniz. İşte adım adım tarifi…
 

MALZEMELER

10 kg kırmızı salçalık biber
4 yemek kaşığı salça tuzu
1 fincan zeytinyağı

YAPILIŞI

Salçalık biberleri iyice yıkayın ve saplarını çıkarın. Ardından biberlerin içindeki çekirdekleri çıkarın.

Temizlenmiş biberleri bir rondo veya kıyma makinesi kullanarak püre haline getirin. Bu, salçanın daha pürüzsüz olmasını sağlar.

Hazırladığınız biber püresini güneşli bir yere serin. Özellikle bir balkon veya bahçe gibi güneş ışığının bol olduğu bir alanda kurutma işlemi yapmalısınız. Bu aşamada başlangıçta su ekleyebilirsiniz.

Biber pürenizi her gün karıştırarak kurumasını bekleyin. Başlangıçta su içerikli olabilir, ancak ikinci gün itibariyle katılaşmaya başlayacaktır.

Katılaşma aşamasına geldiğinde, salçaya tuz ekleyin ve iyice karıştırın. Tuzun miktarı kişisel tercihinize bağlı olarak ayarlanabilir.

Tuz ekledikten sonra zeytinyağını da salçaya dökün ve tekrar karıştırın. Bu, salçanın lezzetini ve dayanıklılığını artırır.

Karışımı bir gün daha bekletin ve ardından hazır olan biber salçasını cam kavanozlara dökün.

PÜF NOKTALAR

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

10 kg biberden yaklaşık olarak 2 kg salça elde edeceksiniz.
Salça tuzunun kullanımı önemlidir ve tuzun erimesi için sulu bir kıvamda salçanız olursa daha iyidir.
Bu yöntemle, kaynatma işlemi olmadan doğal ve lezzetli biber salçası elde edebilirsiniz. Unutmayın ki bu işlem sabır gerektirir, ancak sonuç kesinlikle tadına değecek.

Kaynak: Takvim