Patates ve yumurta ikilisiyle leziz bir kahvaltılık hazırlamaya hazır mısınız? İşte adım adım tarifi...

Kızgın yağda kızartılan, baharatlarla lezzetlendirilmiş bu patatesli kahvaltılığı mutlaka denemelisiniz.

PATATESLİ KAHVALTILIK İÇİN MALZEMELER

2 patates

Tuz

Pul biber

Karabiber

Mısır nişastası

Maydanoz

Yumurta

PATATESLİ KAHVALTILIK TARİFİ

2 patatesi küp küp doğrayın ve haşlayın.

1 kap içerisine alıp ezin.

Üzerine 2 tutam tuz ve 1 çay kaşığı pul biber ekleyin.

1 demet maydanozu ince ince doğrayın ve üzerine ekleyin.

2 yemek kaşığı mısır nişastasını ekledikten sonra yoğurun.

Hamuru 5 parçaya bölün.

Silindir şeklinde yoğurun.

Çatal yardımıyla ezin.

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

Silindirleri 5 eşit parçaya ayırın.

Ayrı bir kaba bir yumurta kırın.

Galeta unu ve bir yemek kaşığı parmesan peynirinin ve fesleğeni ayrı bir kabın içerisine alın karıştırın.

Daha sonra silindirleri yumurtaya bulayıp galeta unuyla harmanlayın.

Kızgın yağda patatesleri kızartın.