Kuru Mayalı Poğaça Tarifi ile Çay Saatlerinize Lezzet Katın Kuru Mayalı Poğaça Tarifi ile Çay Saatlerinize Lezzet Katın

Sağlıklı bir yaşam tarzı için ideal bir yemek olan yoğurtlu semizotu yemeği, hem lezzetli hem de besleyici özellikleri ile öne çıkıyor. Semizotu, yoğurt ve zeytinyağının birleşimi ile hazırlanan bu tarif, pratik yapımı ile de tercih ediliyor. İşte yoğurtlu semizotu yemeği tarifi.

Yoğurtlu Semizotu Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet semizotu

  • 1 adet kuru soğan

  • 1 yemek kaşığı salça

  • 2 yemek kaşığı kırık pirinç

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

  • ½ su bardağı sıcak su

  • 1 çay kaşığı tuz

Yoğurtlu Semizotu Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Semizotlarını yıkayıp sirkeli suda bekletin. İyice temizledikten sonra iri parçalar halinde kesin. Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun.

  2. Salçayı da ekleyerek kavurmaya devam edin.

  3. Semizotunu ekleyin.

  4. Üzerine pirinci ilave ederek suyunu ve tuzunu koyun karıştırın.

  5. Tencerenin kapağını kapatın. Pirinç şişene kadar pişirin.

Yoğurtlu semizotu yemeği tarifi, hem sağlıklı hem de lezzetli bir öğün sunarak sofralarınıza farklı bir alternatif getiriyor. Doğal ve besleyici malzemelerle hazırlanan bu tarif, kolay yapımı ile de zamanınızı almayacak. Sağlıklı beslenmeyi sevenler için ideal olan bu yemek, semizotunun ve yoğurdun birleşimiyle hem hafif hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Sağlıklı yaşamınıza katkı sağlayacak bu tarifi mutlaka deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın.

kaynak: yemek.com

Editör: Haber Merkezi