Türkiye'nin en sevilen böreğinin sırlarını keşfedin. Kolay adımlarla Sarıyer böreğini evde hazırlayarak lezzet yolculuğuna çıkın.

MEŞHUR KIYMALI SARIYER BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER

30 adet baklava yufkası

Yarım çay bardağı sıvı yağ

500 gr orta yağlı kıyma

Tam kıvamında Mercimek Köftesi tarifi: Kolay ve kezzetli yöntem Tam kıvamında Mercimek Köftesi tarifi: Kolay ve kezzetli yöntem

2 adet soğan

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

Sosu için

150 gr tereyağı

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

Sıvı yağ

MEŞHUR KIYMALI SARIYER BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

İç harcı hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için orta yağlı kıymayı bitkisel yağda iyice kavurun. Pişerken kapağını kapatmayın yoksa harç sulu kalabilir.

Kıymalar iyice kavrulup suyunu salıp toplayınca üzerine incecik kıyılmış soğanları ekleyin.

Soğanlar da kavrulduğunda üzerine baharatları ekleyin ve iyice karıştırın.

İç harcınız hazır. Soğumaya bırakabilirsiniz.

30 adet baklava yufkasını temiz bir bez ile örtün ve gerektikçe tane tane alıp kullanın yoksa kuruyup kırılabilir.

Tezgaha serdiğiniz bir yaprak baklava yufkasına erimiş tereyağı süt ve sıvı yağı karıştırarak hazırladığınız harçtan 3-4 kaşık sürün. Sos mutlaka soğuk olmalı yoksa hamur parçalanır.

Ardından üzerine 2. baklava yufkasını da serin ve yine soslayın. Bu şekilde 5 kat yufka kullanın en üstteki yufkanın üzerini soslamayın.

En üstteki yufkanın uzun kenarına bir şerit halinde kıymalı harçtan dökün ve böreği hamur yapın.

Kalan 25 adet yufkayı da bu şekilde hazırlayın ve toplamda 6 adet uzun rulo börek elde edin.

Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine sıvı yağ sürün.

Fırınınızı 190 derecede ısıtın.

Isınan fırına börek tepsisini sürün ve 20-25 dakika pişirin.

Üzeri pişince oldu demektir. Pişen böreği 5-6 dakika dinlendirip dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun!