Yoğurtlu meze arayışınızı sonlandırın! MasterChef jürisi Şef Mehmet Yalçınkaya'nın vazgeçemediği atom mezesi tarifi ile Ege'nin eşsiz lezzetini sofralarınıza taşıyın.

ATOM TARİFİ İÇİN MALZEMELER

5 adet kurutulmuş Arnavut biberi

1kase süzme yoğurt

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Zeytinyağı

Tereyağı

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

ATOM TARİFİ

Atom tarifi için önce yoğurt, sarımsak ve tuzu iyice karıştırın.

Başka bir tavada erittiğiniz tereyağı ile birlikte zeytinyağını karıştırın.

Biberleri doğrayın ve yağlı karışıma ekleyin. Üzerine toz biber ekleyin. Birkaç tur karıştırdıktan sonra ocağı kapatın.

Yoğurdu servis tabağına alın ve kaşıkla üzerini hafif çukurlaştırın. Üzerine biberli karışımı dökün. Afiyet olsun...