Ümraniye'de Şehit Olan Polis Şeyda Yılmaz'ın Eşi Acısını Anlattı: "Ben Yandım, Başka Ailelere Ateş Düşmesin"

Türkiye, Ümraniye’de düzenlenen bir operasyon sırasında şehit olan 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz’a ağlıyor. Suç makinesi olarak bilinen Yunus Emre Geçti'nin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Şeyda Yılmaz, memleketi Sivas’ta gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

"Telsizden Duyduğumda Dünyam Yıkıldı"

Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın hem hayat arkadaşı hem de meslektaşı olan eşi Semih Yılmaz, yaşadığı acıyı paylaştı. Olay günü kendisinin de görevde olduğunu belirten Semih Yılmaz, o anları şu sözlerle anlattı: "Eşimle aynı vardiyada çalışıyorduk. Saat 22.00-23.30 arasında telsizden Dudullu Polis Merkezi’nden bir yaralanma haberi duydum. Eşimi aradım, ama cevap vermedi. Telaşlandım, hemen oradaki silah arkadaşlarımdan beni olay yerine götürmelerini istedim. Yolda giderken bir arkadaşım, 'Vurulanlardan biri de senin eşin' dedi. O an dünyam başıma yıkıldı."

Bakan Tekin, 26. Besni Eğitim Bayramı'nda konuştu Bakan Tekin, 26. Besni Eğitim Bayramı'nda konuştu

"Şehit Olmayı Çok İstiyordu"

Semih Yılmaz, hastaneye koştuklarında silah arkadaşlarının kendilerini hiç yalnız bırakmadığını belirtti. "O şehit olmayı çok istiyordu" diyen acılı eş, birkaç kez bu konu hakkında eşinin şehit olmayı dile getirdiğini söyledi. "Önce ben, sonra sen olursun diye konuşurduk. Şehit olmak onun için bir onurdu."

"Başka Ailelere Ateş Düşmesin"

Zanlının yakalanarak tutuklandığını söyleyen Semih Yılmaz, devletin gereğini yapacağına inandığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "O konuda fazla bir şey diyemem ama hepimiz gibi ben de çok sinirliyim. Suç makinelerine karşı daha dikkatli olunması gerekiyor. Ben yandım, başka ailelere ateş düşmesin."

Türkiye’nin yüreğini dağlayan bu acı olay, Şeyda Yılmaz’ın şehit düşmesiyle derin bir iz bıraktı. Şehit polis memuru Yılmaz’ın kahramanlığı, geride bıraktığı eşinin yürek burkan sözleriyle bir kez daha hatırlandı.