Türkülerin sevilen ve ünlü sesi, Çorumlu halk ozanı Şekip Şahadoğru, vefatının 28. Yıldönümünde anılıyor.

Sazıyla, türküleriyle, şiirleriyle bizlere doyumsuz eserler bırakan, 1 Aralık 1995 tarihinde kaybettiğimiz, Çorum’un yetiştirdiği büyük halk ozanı Şekip Şahadoğru’nu aramızdan ayrılışının 28. yıldönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.

“Dert bende kaldı”, “Menekşe”, “Şikayet olmasın”, “Ayrılık derdi” gibi birçok doyumsuz türküleri dilden dile dolaşan Şekip Şahadoğru, eserleriyle, anılarıyla aramızda yaşıyor. 

1932 yılında Çorum merkeze bağlı Evci Ortakışla köyünde doğan Şekip Şahadoğru, 8 yaşında iken babası tarafından saz dersi almaya başlamıştır. Aşık Hasan ancak Şekip’in saz çalıp aşık olacağı için ona sazı öğretmiştir. İlkokulu köyünde bitirdikten sonra öğrenimini sürdüremedi. 1970 yılına dek köyde çiftçilikle uğraştı. Bu arada saz çalmayı öğrendi. Saz eşliğinde deyişler söylemeye başladı. Aynı yıl Çorum'a yerleşti. Burada şiirini geliştirecek bir ortam buldu. Kimi aşık şölenlerine katıldı.

Yapay Zeka destekli çizgifFilm: 'Bilge ve Kürşat' geliyor! Yapay Zeka destekli çizgifFilm: 'Bilge ve Kürşat' geliyor!

Aşık Şekip Şahadoğru birçok ünlü aşıklar ile gezmiş dolaşmıştır. 396 şiir, deyiş, övgü ve nazire gibi eseri vardır. Aşığın 3 kızı, 2 oğlu vardır. Atatürkçü görüşe sahip Aşık Şekip daima birlik ve beraberlik için şiirler yazmıştır. Kasetlerinde sesi yurdun her köşesinde dinlenmektedir. Radyo ve televizyonda programlar yapmıştır.