Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, kentte bulunan 143 eğitim kuruma gönderdiği yazıda, Cumhurbaşkanlığında yayımlanan 17 Mayıs 2024 tarihli tasarruf tedbirleri genelgesine istinaden, okul ve kurum müdürlüklerinde görev yapan öğretmen ve personelin soğuk ve sıcak içecekleri ısıtıcı vb. teçhizatı kullanarak yapmalarının doğru olmadığını düşündüğünü ifade etti.

Öğretmen ve personellerin sıcak ve soğuk içeceklerinin hizmet binalarında bulunan kantin ve çay ocaklarından temin etmelerinin yolunu gösteren Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, genelgeye uygun hareket edilmesini ve konuya gerekli hassasiyetin gösterilmesini de istedi.

TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN TEPKİ!

Zabıta ekiplerinin pazar denetimler sürüyor Zabıta ekiplerinin pazar denetimler sürüyor

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, eğitimcilere çay yasağı getirilmesi kararına tepki gösterdi.

Aydın, yaptığı açıklamada, “Öğretmenin, memurun çayına göz dikerek tasarruf mu olur? Her okulda kantin mi var? Öğretmen ders sonrası cay içmek isterse, kantin de yoksa bu ihtiyacını nasıl giderecek?” dedi.

BİR BARDAK ÇAYLA TASARRUF OLMAZ

Bu yazının derhal geri çekilmesini isteyen Selim Aydın, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir dönemde tabi ki tasarruf tedbirleri olmalıdır. Ama bu bir bardak çay ile olmaz.

Türk devletini acziyet içerisinde göstermekten başka bir anlam taşımaz. Türkiye Cumhuriyeti ders arasında öğretmenine çay içeremeyecek durumda mıdır? Bu kararı alan müdürlük kararını gözden geçirmelidir. Eğitim çalışanları şaşkınlık içinde. Ekonomiyi bu şekilde mi düzelteceksiniz? Kimse faturayı eğitim çalışanlarına kesemez. Bu konuda ısrarlı olmak eğitim öğretim sistemimize ciddi yaralar açacaktır. Bu yanlıştan dönülmelidir. Kimse Türkiye Cumhuriyetini acziyet içindeymiş gibi gösteremez.”