Tatlı severler için klasik ve vazgeçilmez bir lezzet olan revani, şerbetli tatlıların başında gelir. İrmik ve şekerin muhteşem uyumunu sunan bu tarifle, evinizde kolayca revani yapabilirsiniz. İşte adım adım revani tarifi.
Revani Tarifi İçin Malzemeler
Revaninin keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Revani şerbeti için:
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım adet limon
Revaninin üzeri için:
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi
Revani Nasıl Yapılır?
1. Revaninin şerbetini hazırlamak için; 3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye aktarın.
2. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın.
3. 3 yumurta bir kabın içerisine aktarın.
4. Üzerine 1 çay bardağı toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
5. 1 çay bardağı Ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmiği de ekledikten sonra tekrar karıştırın.
6. Son olarak 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilini de karışıma ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.
7. Yağlanmış fırına dayanıklı kalıbın içerisine hazırladığınız revani karışımını dökün.
8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar yaklaşık 1-2 saat bekleyin.
9. Ardından bıçak yardımıyla revaniyi dilimleyin.
10. Revani hazır! Dilimlediğiniz ılık tatlıya rendelenmiş Hindistan cevizi serpiştirip servis edin.
Revani, yapımı kolay ve lezzetiyle herkesi mest eden bir tatlıdır. Şerbetli tatlı sevenlerin favorisi olan revani, irmik ve yoğurdun mükemmel uyumuyla sofralarınızı şenlendirecek. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, misafirlerinizi ve ailenizi mutlu edebilirsiniz. Şerbetini çekmiş, Hindistan ceviziyle süslenmiş bu enfes tatlıyı denemeyi unutmayın. Afiyet olsun!
Kaynak: yemek.com