Antakya'nın geleneksel lezzeti artık mutfaklarınızda! En doğru künefe tarifi, peynir seçiminden pişirme tekniklerine kadar burada.

Usta bir şef gibi künefe yapmaya hazır mısınız? Geleneksel Antakya tarifinin detayları, peynir seçimi ve pişirme ipuçlarıyla karşınızda!

Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi

Evde Antakya usulü künefe yapmak çok kolay. Sadece birkaç malzeme ile çıtır çıtır bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Peynirli ve sıcak servis edilen bu tatlıyı denemelisiniz.

Antakya usulü künefe nasıl yapılır? Peynirini seçerken nelere dikkat etmek gerekir? Ve en önemlisi nasıl pişirilir? İşte size harika bir künefe tarifi.

Şerbetli tatlıların içerisinde son günlerin gözde tatlıların başında künefe geliyor. Öyleyse evde Antakya usulü künefe nasıl yapılır diyorsanız işte istediğiniz tarif.

Antakya usulü çıtır çıtır künefe nasıl yapılır? Peynirini seçerken nelere dikkat etmek gerekir? Ve en önemlisi nasıl pişirilir diyorsanız bu tarif tam da size göre.

Şerbetli tatlıların içerisinde son günlerin gözde tatlıların başında künefe geliyor. Önceleri Antakya ve çevre illerinde bilinen ve yapılan tatlı günümüzde hemen her ilde çok sayıda pastanede yapılmakta. Sevilerek yenen bu tatlı sadece pastanelerde veya özel bu iş için açılan tatlıcı dükkânlarında ustaların dışında aynı lezzette sizlerde rahatlıkla evinizde yapar eşinize, dostunuza, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Künefeyi kadayıftan ayıran en büyük özellik ise peynirli ve sıcak yenmesidir.   Künefe her peynirle olmaz eğer künefe yapacaksanız artık marketlerde künefe peyniri satılmakta özellikle peynir tercihini bu yönde kullanırsanız sündükçe sünen bir peynirli künefeniz olacaktır. Künefe yaparken dikkat edilecek en önemli püf noktası peynirin özel olmasının yanı sıra pişirilmesi olduğunu da sakın unutmayınız. Öyleyse künefe nasıl yapılır diyorsanız işte istediğiniz tarif,

MALZEMELER

300 gr tel kadayıf
100 gr tereyağı
Künefe peyniri
Antep fıstığı

Şerbeti için;

1-2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker

Üzeri için;

Antep fıstığıveya Hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI

Künefe yapımına öncelikle şerbetinin hazırlamakla başlıyoruz.
Uygun bir tencereye suyu ve şekeri alıp 10-15 dk kaynatıp daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
Kadayıfı küçük küçük kıyılır ve eritilmiş tereyağı ile ovulur.
Tereyeğla ovulan kadayıf künefe tabağına alıp bastırarak yayılır. Künefe tabağınız yoksa bu iş için uygun küçük bir tepsisinde de yapabilirsiniz.
Ufaladığınız peynir üzerine eşit biçimde serin.
Kalan kadayıfı da peynirin üzerine eşit şekilde yayıp, bastırarak sıkıştıralım.
Üzerine kalan tereyağını üzerine gezdirin.
Tabağı ocağın küçük gözüne alıp kısık ateşte altı kızarana kadar pişirelim.
Daha sonra düz bir kapak ya da tabak yardımıyla ters çevirip tekrar ocağa alalım ve çevirerek kızarana kadar pişirelim.
Ocaktan alıp hiç bekletmeden üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim. Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…
Dikkat etmeniz gereken husus; Künefeyi sulandırmaması için taze ve tuzsuz olarak satılan künefe peynirinin suyunu sıkarak süzülmesidir buna dikkat edin.