Çorum FK Teknik Direktörü Serkan Özbalta, Sakaryaspor ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından açıklamalarda bulundu. Özbalta, milli maç arası öncesi galibiyeti hedeflediklerini ancak rakiplerinin 10 kişi kalmasına rağmen istediklerini başaramadıklarını söyledi. Özbalta, 'Bu tür maçlar futbolda bazen yaşanıyor, ama bunun nedenini tam olarak bilemiyorum' dedi.

Çorum FK Teknik Direktörü Serkan Özbalta’dan Sakaryaspor Maçı Sonrası Açıklamalar

Trendyol 1. Lig’in 4. haftasında Çorum FK, sahasında Sakaryaspor ile 1-1 berabere kalarak önemli bir puanı evinde bıraktı. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, Çorum FK Teknik Direktörü Serkan Özbalta önemli açıklamalarda bulundu.

“Milli Maçlar Öncesi Kazanmak İstiyorduk”

Teknik Direktör Serkan Özbalta, milli maçlar nedeniyle lige verilecek ara öncesinde Sakaryaspor maçını kazanmayı hedeflediklerini ancak bunu başaramadıklarını belirtti. Özbalta, “Geçtiğimiz yıl ivme kazandıktan sonra daha özgüvenli bir oyunla, neredeyse finalin kapısından döndüğümüz bir sezon yaşadık. Bu yıl da, geçen yılki başarıyı devam ettirmek için her maçta titizlikle ve dikkatle hareket ediyoruz,” dedi.

Sakaryaspor'un 10 Kişi Oynadığı Maçta Şutlar ve Pozisyonlar

Özbalta, Sakaryaspor'un 10 kişi kaldığı maçta tempoyu artırmaya çalışırken gol yediklerini ve çok fazla gol pozisyonuna girdiklerini ifade etti. “Bazen böyle maçlar yaşanıyor. 10-11 tane net gol pozisyonu buluyoruz ama değerlendiremiyoruz. Bu durumun nedenini ve nasılını bilemiyorum,” şeklinde konuştu.

Maçın Kritik Anları

Sakaryasporlu bir oyuncunun 10. dakikada gördüğü kırmızı kart sonrası maçın seyrinin değiştiğini belirten Özbalta, “Sakaryaspor’un kaybedecek bir şeyi yoktu. Bu nedenle maçın başından itibaren dikkatli olmamız gerekiyordu. Oyuncularıma, ‘Bu tehlikeli bir durum, kaybedecek bir şeyleri olmayan takım her şeyi yapabilir’ dedim. Maç sonunda beraberliği yakaladık, bu da futbolun içinde var,” dedi.

Özbalta, teknik adamlık kariyerinde 7. yılını doldurduğunu ve bu tür maçları daha önce de deneyimlediğini vurguladı. “Bu, yaşadığım 4. benzer maç. Bazen büyük pozisyonlar buluyoruz ama gol atmakta zorlanıyoruz. Bu da futbolun bir parçası,” dedi.

Sivasspor’da Konyaspor maçı hazırlıkları sürüyor Sivasspor’da Konyaspor maçı hazırlıkları sürüyor

İyi Bir Takım Olma Vurgusu

Özbalta, futbolcularının istek ve performansından memnun olduğunu belirterek, “İyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Maçta gösterdikleri performans, ne kadar iyi bir takım olduklarını ortaya koyuyor,” şeklinde sözlerini tamamladı.