Misafirlerinizi büyüleyecek ve 10 gün boyunca tazeliğini koruyacak bir tuzlu kurabiye tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Şipşak hazırlanan bu kurabiye, hem lezzetiyle hem de dayanıklılığıyla sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. İster çay saatinde, ister atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz bu kurabiye tarifi, herkesin beğenisini kazanacak.

Hem lezzetli hem de uzun süre bayatlamayan bir kurabiye tarifi mi arıyorsunuz? İşte tam size göre bir tarif: 10 gün boyunca taze kalan şipşak tuzlu kurabiye! Çay saatlerinize lezzet katacak, misafirlerinizi hayran bırakacak bu tarif, kolay yapımıyla da sizi yormayacak.

TUZLU KURABİYE TARİFİ

Kırmızı etin yanına muhteşem bir eşlikçi: Sütlü Patates Püresi tarifi Kırmızı etin yanına muhteşem bir eşlikçi: Sütlü Patates Püresi tarifi

Malzemeler

100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1çay kaşığı kabartma tozu
2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı ayrılacak)
5 su bardağı un

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı (ayırmış olduğunuz)
2 yemek kaşığı çörek otu

Hazırlanışı

Bu kurabiye 10 gün bayatlamıyor! Şipşak tuzlu kurabiye tarifi

1. Un hariç bütün malzemeleri bir karıştırma kabına ekleyin. Tüm malzemeler karışana kadar karıştırın.

2. Malzemeleri karıştırdıktan sonra azar azar unu ekleyerek 5 dakika yoğurun.

3. Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın.

4. Hamuru elinizle ince bir rulo yapın. Dilediğiniz şekli vererek fırın tepsisine dizin.

5. Fırın tepsisine dizdiğiniz kurabiyelerinizin üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu da serptikten sonra, 180 derece ısınmış fırında 25 dakika pişirin.

Bu şipşak tuzlu kurabiye tarifi, lezzetiyle günlerce tazeliğini koruyarak çay saatlerinize eşlik edecek. Kolay yapımı ve uzun süre dayanıklılığı sayesinde, her an elinizin altında bulundurabileceğiniz bu kurabiyeleri mutlaka denemelisiniz. Misafirlerinizin tarifin peşine düşeceği, sizin de favoriniz olacak bu lezzeti hemen deneyin. Afiyet olsun!