Çorum’da öğrenciler ilk derste "Cumhuriyete Doğru" filmini izledi Çorum’da öğrenciler ilk derste "Cumhuriyete Doğru" filmini izledi

Çorum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ceyhan Baran, “Cumhuriyetin çocukları, gençleri almış oldukları bu mirası ilelebet koruyacaklardır” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir açıklama yapan Baran, “Cumhuriyet, Türk insanını karanlıktan aydınlığa, umutsuzluktan umuda dönüştüren millet iradesinin sembolüdür” ifadesini kullandı.

SMMMO Başkanı Baran, açıklamasında şunları belirtti:

“Cumhuriyet, Türk Milletinin binlerce yılık tarihinde ulaştığı en muhteşem zirvesidir. Bütün imkansızlıklara rağmen tek vücut olup eşsiz bir mücadele örneği gösteren yüce milletimizin, sarsılmaz bir irade ile bağımsızlık uğruna hayatını ortaya koyarak elde ettiği büyük zaferin, ilk günkü canlılığıyla bizleri kucaklamasıdır.

‘’Efendiler yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz’’ sözleri ile Cumhuriyet’in ilanını müjdeleyen Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugün ülkemizde özgür ve bağımsız bir şekilde yaşamamızın en sağlam temelini atmıştır. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletin azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eserdir Cumhuriyet. Bu eser, büyük bir vizyonla daima ileriye bakan, öz güvenini sağlam tutan, heyecanla ve şevkle çalışan bir neslin bugünkü nesillere armağanıdır. Cumhuriyet, Türk insanını karanlıktan aydınlığa, umutsuzluktan umuda dönüştüren millet iradesinin sembolüdür. Bilinmelidir ki, Türk Milletinin sarsılmaz iradesi ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatma azmi, tüm güçlükleri aşmamızda bizlere yol gösterecektir. Cumhuriyetin çocukları, gençleri almış oldukları bu mirası ilelebet koruyacaklardır.

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bağımsız bir devlet için bir an olsun tereddüt etmeden hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, Cumhuriyetimizin 101.kuruluş yıldönümünü canı gönülden kutluyorum.