Cevizli ayçöreği, hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle sofralarınıza renk katacak bir tarif. Evde yapımı oldukça kolay olan bu ayçöreği, özellikle çay saatleri için harika bir seçenek. Ceviz, tarçın ve kuru üzümle lezzetlendirilmiş bu ayçöreğini mutlaka denemelisiniz!

Cevizli Ayçöreği için Malzemeler

  •  3 su bardağı un

  • 100 gr. margarin

  • 2-3 çorba kaşığı pudra şeker

  • 1 kahve fincanı ılık süt

  • 1 tatlı kaşığı toz maya

  • 1 yumurta

  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu

İç malzeme:

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Cevizli Ayçöreği Nasıl Yapılır

  1. Mayayı ılık sütte eritip 10 dakika bekletin. Unu eleyip derin bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açıp mayalı süt, pudraşeker, yumuşatılmış margarin, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin.

  2. Hamuru yoğurup üzerini nemli bezle örtün. Kabarıncaya kadar sıcak bir ortamda bekletin.

  3. İç malzemeyi hazırlamak için; sütü bir kaba alın. Ceviz içi, galeta unu veya ufalanmış bayat ekmek, tarçın ve kuru üzümü ilave edip iyice karıştırın. Tozşekeri ekleyip tekrar karıştırın.

  4. Hamuru iri ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp unlanmış zemine alın. Merdane ile 10 cm çapında açın.

  5. Hazırladığınız iç malzemeyi ortalarına paylaştırıp rulo yaparak sarın. Kıvırıp ay şekli verin.

  6. Çörekleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika kadar pişirin.

  7. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.

Cevizli ayçöreği, yumuşacık hamuru ve içindeki lezzetli ceviz dolgusu ile sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Bu tarifle, evde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes ayçörekleri yapabilir, çay saatlerinizi daha da keyifli hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!