Hanefi Avcı, emniyet içindeki MHP’li kadroların kritik bilgileri nasıl sızdırdığını ve bu durumun güvenlik üzerindeki etkilerini açıkladı. Avcı’nın açıklamaları, emniyetteki güç dengeleri ve bilgi yönetimi konusundaki ciddi sorunları gün yüzüne çıkarıyor. İşte o detaylar.

Hanefi Avcı'dan Kritik Açıklamalar: "Alttaki Memurlar Bilgileri Taşıyor"

ASM çalışanları seslerini İstanbul'dan yükseltti ASM çalışanları seslerini İstanbul'dan yükseltti

Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Hanefi Avcı, emniyet içindeki sorunlar ve MHP ile olan ilişkiler üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Avcı, emniyet teşkilatındaki bazı kritik bilgilerin yetkili kişiler tarafından başka yerlere taşındığını ifade etti. Ayrıca, MHP’nin emniyet içindeki etkisi ve bu durumun olası sonuçlarına dair değerlendirmelerde bulundu.

MHP'nin Emniyetteki Etkisi

Hanefi Avcı, emniyetteki bazı sorunların Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) taşındığını ve tayin, terfi gibi süreçlerin MHP tarafından etkilenmeye başladığını belirtti. Avcı, "İster istemez emniyette MHP’li bir grup oluştu" diyerek, "Son zamanda Sinan Ateş olayında gördük ki MHP’de genç kadrolarda örgütlenmişler, hiçbir hiyerarşik sistemi tanımaksızın bilgi alışverişi yapıyorlar" şeklinde konuştu.

Bilgi Alışverişi ve Şubeleşme

Avcı, emniyetteki bazı memurların kritik bilgileri yetkisiz kişilere taşıdığını ve bu durumun ileride büyük sorunlara yol açabileceğini vurguladı. “Alttaki memurlar sizden habersiz çok kritik bilgileri bir yerlere taşıyorlar. Bu az gibi gözüküyor ama yarın bir gün çok vahim bir durumda kullanıldığında buna karşı tedbir almak mecburiyetindeler” dedi. Bu bilgilerin Sinan Ateş olayında kullanılabileceğini ifade etti.

Kadro ve Atama Süreçleri

Emniyetteki kadro ve atama süreçlerinin, iktidar değişimleriyle birlikte değiştiğini belirten Avcı, "Türkiye’de bakan değişikliği sadece bakanı değil, bir zihniyeti de değiştirir" şeklinde konuştu. Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın gelişinin bir zihniyeti değiştirdiğini, Süleyman Soylu'nun gidişiyle birlikte ise yeni bir atmosfer oluştuğunu söyledi. Avcı, önümüzdeki dönemde yeni bir kadro ile değişimin süreceğini öngördüğünü belirtti.

Kritik Bilgilerin Kontrolü

Avcı, dönemindeki sıkı kontrolleri örnek göstererek, "Mesela benim zamanımda bir hükümet üyesini sorguladınız, alarm öterdi" dedi. Bu tür bilgilerin iyi bir kontrole ihtiyaç duyduğunu ve kritik bilgilerin doğru şekilde korunmasının önemini vurguladı. "İyi bir kontrole ihtiyacınız var. Çünkü orada çok kritik bilgiler var" ifadelerini kullandı.

Hanefi Avcı’nın açıklamaları, emniyet içindeki bilgi güvenliği ve MHP'nin etkisi üzerine önemli bilgiler sunarak, Türkiye'nin güvenlik politikaları üzerindeki etkilerini ortaya koyuyor.