KYK yurt başvuru sonuçları için geri sayım başladı. 2024 yılı için başvurularını tamamlayan öğrenciler, sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Sonuçlar e-Devlet üzerinden erişime açılacak.

KYK Yurt Başvuru Sonuçları 2024 Sorgulama Ekranı: Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?
20-24 Ağustos tarihleri arasında tamamlanan KYK yurt başvuruları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak açıklamayı bekleyen öğrenciler, "KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuna yanıt arıyor. Sonuçlar, e-Devlet Yurt Başvuru Sonucu Sorgulama ekranı üzerinden erişime açılacak. Peki, 2024 KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK Yurt Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
2024-2025 KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanma tarihi henüz resmi olarak duyurulmadı. Geçtiğimiz yıl sonuçlar 13 Eylül tarihinde açıklanmıştı. Bu yıl da sonuçların Eylül ayının ortalarında açıklanması bekleniyor. Öğrenciler, başvuru sonuçlarına e-Devlet üzerinden ulaşabilecekler.

KYK Yurt Başvuru Sonuçları Nasıl Sorgulanır?
KYK yurt başvuru sonuçları, değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından e-Devlet sistemi üzerinden erişime açılacak. Adaylar, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sonuçlarına ulaşabilir. Başvuru sonuçları ekranında, öğrencilerin kazandıkları yurtların adresi, yurt adı, kayıt tarihleri ve gerekli belgeler yer alacak. Öğrenciler asıl veya yedek listesinde yer alabilecek. Asıl listede yer alan öğrenciler, belirtilen tarihlerde kayıt işlemlerini yapmazlarsa, yedek listede bulunan adaylar sıralamaya göre çağrılacak.

KYK Yurt Kayıtları Nasıl Yapılacak?
KYK yurtlarına yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, kayıtlarını e-Devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden yapabilecekleri gibi, kazandıkları yurda şahsen giderek de kayıt olabilecekler.

Gaziler Günü'nde Anlamlı Ziyaret: Kıbrıs Gazisi Sebahattin Gökçe'ye Onurlandırma Gaziler Günü'nde Anlamlı Ziyaret: Kıbrıs Gazisi Sebahattin Gökçe'ye Onurlandırma

Öğrencilerden İlk Kayıt Ücreti Alınacak
KYK yurtlarına ilk defa yerleştirilen öğrencilerden, ilk kayıt ücreti alınacak. Bu ücret, gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli olarak iki kalemden oluşur. Ödeme tutarları öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre değişiklik gösterir. Ödemeler, ilgili bankaların ATM'lerinden veya GSB Yurt ve Kredi Ödemeleri ekranı üzerinden yapılabilir.