Demirer, “Türk Ordusu Mustafa Kemal’in ordusu, her Türk askeri Mustafa Kemal’in askeri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk de Türk Ordusu’nun ebedi başkomutanı, bu topraklara “vatanım” diyen her Türk’ün de değişmez önderidir. Tarih biliminin gerçeği budur. Bu gerçeği kuşkusuz ülkemizi yönetenler de, yönetmeye talip olanlar da bilir, bilmelidir. Hâlâ bilmeyenler varsa, onlar da öğrenmelidir” dedi.
ADD Şube Başkanı Uğur Demirer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

TÜRK ORDUSU, YOKTAN VAR EDİLDİ
“Milli Savunma Bakanlığının, Kara Harp Okulu (Harbiye) mezuniyet töreni sonrası yeni mezun teğmen evlatlarımızın topluca yemin etmeleri ve “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganını seslendirmeleri ile ilgili soruşturma başlattığı söyleniyor.
Duyduğumuzda inanamadığımız, doğru olamayacağını düşündüğümüz, ancak sonrasında bakanlık kaynaklarının açıklamalarından doğru olduğunu öğrendiğimiz bu haberi hayretle, üzüntüyle, içimiz acıyarak karşıladık.
Türk Ordusu; Osmanlı Devleti’nin 30 Ekim 1918 tarihinde imzalanan Mondros Mütarekesi ile doğal ömrünü tamamlayıp tarihe karıştığı, Türk Ulusu’nun 1. Dünya Savaşı galibi emperyalist devletlerce siyasetsiz ve devletsiz bırakılarak Asya steplerine sürülüp yok edilmek istendiği, cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kalelerinin zaptedildiği, bütün tersanelerine girildiği, bütün ordularının dağıtıldığı ve memleketin her köşesinin bilfiil işgal edildiği, memleketin dahilinde iktidara sahip olanların gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde olduğu, hatta bu iktidar sahiplerinin şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleri ile tevhit ettiği, milletin fakrü zaruret içinde harap ve bitap düştüğü o karanlık günlerde, bir avuç kahramanla Samsun’dan yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş, adeta yoktan var edilmiştir. Milletimizin azim ve kararlılıkla topyekûn omuz verdiği şanlı ordumuz Büyük Atatürk’ün başkomutanlığında zafere ulaşmış, vatanı işgalden, ulusu esaret ve zilletten kurtarmıştır. 

BİLMEYEN VARSA BİLSİN:HER TÜRK ASKERİ MUSTAFA KEMAL’İN ASKERİDİR
Bu nedenle Türk Ordusu Mustafa Kemal’in ordusu, her Türk askeri Mustafa Kemal’in askeri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk de Türk Ordusu’nun ebedi başkomutanı, bu topraklara “vatanım” diyen her Türk’ün de değişmez önderidir. Tarih biliminin gerçeği budur. Bu gerçeği kuşkusuz ülkemizi yönetenler de, yönetmeye talip olanlar da bilir, bilmelidir. Hâlâ bilmeyenler varsa, onlar da öğrenmelidir.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in de mezunu olduğu Harbiye’de her yıl Atatürk’ün giriş tarihi olan 13 Mart 1899’un yıl dönümünde tören düzenlenir. Bu törende yoklama yapılır. Hiçbir öğrenciye verilmeyen Atatürk’ün apolet numarası 1283 okunduğunda bütün öğrenciler ayağa kalkar ve hepsi “İçimizde” diye haykırır. Bu yıllardır süren bir Harbiye geleneğidir.

Ömer Tök, H. İbrahim Azak’ı ziyaret etti: Kurumlar arası iş birliği vurgusu Ömer Tök, H. İbrahim Azak’ı ziyaret etti: Kurumlar arası iş birliği vurgusu

TEĞMENLERİ DESTEKLİYORUZ: MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİYİZ
Bu gelenekle yetişen yeni mezun teğmenlerin vatan savunmasına katıldıkları gün ebedi başkomutanlarını anmaları, laik cumhuriyete, yasalara, vatana ve millete bağlılıklarını dile getirmeleri ve hep birlikte “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” diye haykırmaları soruşturulacak değil, alkışlanacak bir davranıştır. Nitekim o genç evlatlarımız, davranışlarına olmadık kulplar takan, hatta linç etmeye kalkan çok küçük bir azınlık dışında, milletimizin ezici çoğunluğu tarafından büyük beğeni ve gururla izlemiş, yürekten alkışlamıştır. 
Atatürkçü Düşünce Derneği, 352 şubesi, 60 temsilciliği ve 68 bin üyesi ile teğmen evlatlarını yürekten alkışlamakta, yanlarında olduğunu belirtmekte ve en gür sesiyle haykırmaktadır; Mustafa Kemal’in Askerleriyiz!”

Kaynak: Yayla Haber