Sosyal medya fenomeni Dilan Polat, Pazartesi günü tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Polat'ın kayınvalidesi Şükran Polat, bu kararı sosyal medya hesabından "Şükürler olsun" sözleriyle duyurdu.

Dilan Polat Sosyal Medya

Melis Fis’ten “Yalan”a yeni versiyon Melis Fis’ten “Yalan”a yeni versiyon

Dilan Polat, eşi Engin Polat ve 12 diğer şüpheli, Kasım ayında İstanbul'da gözaltına alınmıştı. Bu gözaltılar, "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi", "Vergi Usul Kanunu'na Muhalefet" ve "Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Kanunu'na Muhalefet" suçlamalarıyla Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın bir parçası olarak gerçekleştirilmişti.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), bu soruşturma kapsamında Polat ailesine ait şirketlerde yaptığı incelemede önemli bulgulara ulaştı. MASAK raporuna göre, tasfiye halindeki üç firmadan, aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilmesi yoluyla 200 milyon liralık para girişi olduğu belirlendi. Bu paranın, aile bireylerinin sahip olduğu şirketler arasında transfer edilip son olarak Engin Polat'a ait Milda Gayrimenkul isimli firmada toplandığı, bu parayla gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığı tespit edildi.

Soruşturma kapsamında, Dilan Polat ve Engin Polat'ın şirketlerinde arama yapılmış ve dijital materyallere el konulmuştu. "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi" suçlaması, MASAK'ın yetki alanına giren ciddi bir suç olarak tanımlanıyor ve bu suçla ilgili olarak malvarlıklarına el konulması mümkün olabiliyor.

Soruşturma süreci devam ederken, Dilan Polat'ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması dikkat çekti. Engin Polat ve diğer şüphelilerin durumu ise yargı sürecinde netleşecek.