Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 0 - RAMS Başakşehir: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 0 - RAMS Başakşehir: 0 (İlk yarı)

Türk spor basınının duayen isimlerinden Ahmet Çakır, 72 yaşında vefat etti. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Çakır’ın ölümüne ilişkin bir açıklama yaparak, "Mesleğin örnek insanlarından spor yazarı, üyemiz Ahmet Çakır'ı kaybettik. Merhumun cenazesiyle ilgili bilgi kısa sürede verilecektir" ifadelerine yer verdi.

Beyin Ameliyatı Sonrası Tedavi Görüyordu
Ahmet Çakır, 2022 yılında geçirdiği beyin ameliyatının ardından tedavi görüyordu. Spor basınının sevilen ismi, son dönemde yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle bir süredir tedavi altındaydı.

Ahmet Çakır Kimdir?
1952 yılında Kastamonu’da doğan Ahmet Çakır, 1978'de Beyoğlu Akşam Lisesi'ni, 1982'de ise İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Basın Yayın Yüksekokulu'nu bitirdi. Meslek hayatına Günaydın gazetesinde başlayan Çakır, Hürgün, Hürriyet, Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl, Sabah-Fotomaç ve Radikal gibi birçok önemli gazetede spor yazarlığı yaptı.

Ahmet Çakır, kariyeri boyunca spor basınında önemli izler bıraktı. Uzun yıllar Türk sporuna yönelik analizleri ve yorumlarıyla tanınan Çakır, futbol camiasında da saygı gören isimlerden biriydi.

Spor camiasının sevilen ve saygı duyulan isimlerinden biri olan Ahmet Çakır'a Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.