Yeşim Baysa hayatını kaybetti Yeşim Baysa hayatını kaybetti

Çorum'da, Sungurlu ilçesinden gelen köy ürünleri, semt pazarlarında vatandaşların büyük ilgisini çekiyor. Doğal yetiştirilmiş domates, salatalık, fasulye gibi sebzelerle dolu tezgahlar, sağlıklı ve lezzetli alışverişin adresi oluyor.

Sungurlu’ ilçesine bağlı köylerde yetiştirilen doğal ürünler, ilçede kurulan pazarlarda yerini almaya başladı.

Köy ürünleri satışa sunulduğu pazarlarda ilçe halkı tarafından büyük ilgi görüyor. Üreticiler el emeği, göz nuru yetiştirdiği doğal ürünleri haftanın iki günü ilçe merkezinde kurulan Perşembe ve Cumartesi pazarlarına getirerek ilçe halkına sunuyor. Vatandaşa daha organik bir alışveriş imkanının sunulduğu köy tezgahlarında şu an için yerini alan domates, patlıcan, salatalık, fasulye, maydanoz, semizotu ve diğer yeşillikler ilçenin her köşesinden büyük ilgi görüyor. Üreticilerin kendi tarlalarında yetiştirdikleri doğal ürünlerin satıldığı pazarlarda, mevsimlik sebze ve meyvelerin de ilerleyen günlerde tezgahlarda yerini alması bekleniyor.

Pazarlarda satış yapan üreticiler, “Pazarlarda kendi ürettiğimiz doğal ve katkısız ürünlerimizi tüketiciyle buluşturuyoruz. Burada sattığımız bütün ürünleri kendi tarlalarımızda yetiştiriyoruz, tamamen doğal. İlerleyen günlerde daha çok çeşit ile hizmet vereceğiz." dedi.

Vatandaşlar ise köylü pazarından alış veriş yapmanın keyif verdiğini belirterek, ürünlerin daha lezzetli ve hesaplı olduğunu dile getiriyor

Çorum'un Sungurlu ilçesi, yerel ve doğal ürünlerin merkezi olarak dikkat çekmeye devam ediyor. Köylerden gelen taze ürünlerle dolu pazar tezgahları, sağlıklı beslenme bilincinin artmasına katkı sağlarken, yerel ekonomiye de önemli bir ivme kazandırıyor. Vatandaşların sağlıklı ve lezzetli ürünlerle buluşmasını sağlayan bu pazarlar, toplumda sürdürülebilir yaşam ve doğaya dönüş trendlerini güçlendiriyor. Çorum, doğal ürünler konusunda örnek teşkil ederek, hem sağlıklı beslenmeyi hem de yerel üretimi desteklemeye devam ediyor.