Çorum’un Sungurlu ilçesinde Kurban Bayramı öncesi yoğun bir hazırlık dönemi yaşanıyor. İlçede yaşayan halk, bayramda zorluk yaşamamak için bıçak ve satırlarını bileme işlemleri için bıçakçılara götürüyor. Yediler Arastasında tezgah açan Ergülü Ulutaş, gelen bıçak ve satırları büyük bir titizlikle bilediklerini ve müşterilerin her zaman memnun ayrıldıklarını belirtiyor.

Çorum’un Sungurlu ilçesinde, Kurban bayramı öncesinde bıçakçılar yoğun mesai yapıyor. Kurban kesiminde zorluk yaşamak istemeyen ilçe halkı, Kurban bayramı gelmeden kullanacakları bıçak ve satırların şimdiden bileme işlemini yaptırıyorlar.

Çorum Belediye Başkanı Aşgın: "2024 yılında su ve ulaşım hizmetlerine zam yapılmayacak" Çorum Belediye Başkanı Aşgın: "2024 yılında su ve ulaşım hizmetlerine zam yapılmayacak"

İlçede Yediler Arastasında tezgah açan Ergülü Ulutaş, "Bizim en yoğun zamanımız kurban zamanı. Bıçakların en çok geldiği günler. Gelen bıçak ve satırların en itinalı bir şekilde bileyliyoruz. Gelen müşterilerimiz bizden her zaman memnun. Bir sonraki yılda muhakkak tekrar getiriyorlar. Bu şekilde süreç devam ediyor. Çok hassas bir iş. Ben bıçak yapıyorum diyen her usta bu işi kesinlikle beceremiyor, yapamıyor. Yapsa da bizimki kadar itinalı olmuyor. Bize yaptıran müşteriler her zaman bizi tercih ediyor. Ondan dolayı biz de memnunuz, müşterilerimiz de memnun. Bileme işleri arife günü akşamına kadar devam edecek" şeklinde konuştu.

Sungurlu ilçesinde Kurban Bayramı öncesinde bıçak ve satır bileme çalışmaları arife günü akşamına kadar devam edecek. Ergülü Ulutaş ve diğer bıçakçılar, bayram hazırlıkları kapsamında yoğun mesai yaparak müşterilerinin memnuniyetini sağlıyor. İlçenin tarihi Yediler Arastasında bulunan bıçakçılar, her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban kesiminde kolaylık sağlamak için büyük bir özveriyle çalışıyor. Sungurlu halkı, bıçak ve satırlarını güvenle biledikleri için bu hizmetten memnuniyet duyuyor ve tekrar tercih ediyor.

Kaynak: iha