Çorum’da en ucuz suyu Sungurlu kullanıyor Çorum’da en ucuz suyu Sungurlu kullanıyor

Kıbrıs Gazisi Hacı Arslan Tök, Kıbrıs Barış Harekâtı ile ilgili olarak şunları ifade etti: “Tarih boyunca Akdeniz’in tabii üs özelliğindeki en stratejik adası Kıbrıs uğruna nice kavgalar yaşandı. Rumların Enosis büyük Yunanistan’ı kurma hayalleri bitmek bilmedi. Türkleri sık sık çatışmalarla yıldırmaya çalıştılar. 1963 ve 1967’deki çatışmalar katliam boyutuna ulaştı. Garantörlük hakkımızdan dolayı katliamı durdurmak için ordumuz teyakkuz halindeydi, İskenderun limanına kadar geldi emir bekliyordu. ABD’nin mıknatıs alanındaki yöneticilerimiz Kıbrıs’a müdahale kararı vermediler. 1963’te İnönü 1967’de Demirel Amerika etkisiyle müdahaleyi göze alamadı. Asker İskenderun’dan geri dönmek zorunda kaldı. 15 Temmuz 1974’te Makarios’un Kıbrıs’ta darbe yapması üzerine çatışmalar katliama dönüştü.

Türkiye’de CHP-MSP hükümeti vardı. Ecevit sorunu diplomatik yönden çözme yanlısıydı. Başbakan Yardımcısı Erbakan Kıbrıs’ı hep bir dava olarak gördü. Diplomatik yönden sonuç alınamayacağını biliyordu. Ecevit çözüm için diğer garantör ülke İngiltere’ye gitti. Erbakan Başbakan Vekili olarak Ecevit’i yolcu etti. Havaalanında GKB Semih Sancar’la görüştü. Orduda müdahale yanlısıydı.

Başbakan Vekili Erbakan Bakanlar Kurulunda Kıbrıs Barış Harekâtını başlatma kararı aldı. Askerimiz hazırlığını tamamladı. Erbakan bir Cuma sabahı Kur’an okutarak askeri cepheye gönderdi. Bu arada Ecevit sonuç alamadan İngiltere’den döndü. Askerimiz yola çıkmıştı. Ordumuz Beşparmak Dağlarında destanlar yazdı. Karşısında hiçbir güç duramadı. Üç günde Kıbrıs’ın 3’te birini ele geçirdi.

Erbakan’ın en büyük arzusu Allah Resulünün (SAV) Hala Sultan unvanlı halası Ümmü Haram binti Milhan’ın (RA) merhum olduğu Larnaka’ya ulaşmaktı. Kıbrıs ve tüm şehitlerimizi hayatını kaybeden gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize Allah’tan sağlıklı uzun ömürler diliyorum.”

Kıbrıs Gazisi Hacı Arslan Tök, Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türk ordusunun Beşparmak Dağlarında yazdığı destanları ve gösterdiği kahramanlıkları dile getirdi. Tök, harekâtın Türk milletinin ve ordusunun kararlılığını ve gücünü bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı. Erbakan'ın liderliğinde gerçekleştirilen bu harekât, Kıbrıs'taki Türklerin haklarını koruma ve barışı sağlama adına önemli bir adım olarak tarihe geçti. Hacı Arslan Tök, Kıbrıs ve tüm şehitlerimizi anarak, hayatta olan gazilere sağlıklı ve uzun ömürler diledi. Bu kahramanlık destanı, Türk milletinin hafızasında her zaman canlı kalacak.