Sungurlu'da yetiştirilen ve vatandaşlar tarafından oldukça beğenilen '10 dilim' kavunlar tarlalarda büyümeye başladı. Vatandaşlar '10 dilim' olarak adlandırılan kavunları şimdiden merakla beklemeye başladı. İlçe de kavun yetiştiren Ramazan Kalınsazlıoğlu, tarlasında bulunan kavunların son halini paylaştı.

Nisan ayında ekilen ‘10 dilim’ kavunun Temmuz ayında hasadı yapılıyor.

Kavuna ilgi o kadar yoğun oluyor ki şehir dışına bile gönderiliyor. 

TADI ÇOK LEZZETLİ

Çorum'un bu ilçesindeki 100 öğrenciye burs verilecek Çorum'un bu ilçesindeki 100 öğrenciye burs verilecek

'10 dilim' kavun ilçede yaklaşık 30 yıl önce ekimine başlanmış ve zamanla bölgeye özgü yetiştirilerek çok sayıda çiftçinin gelir kapısı haline geldi. Kavunun en önemli özelliği bir kökten 5 ile 7 arasında ürün alınmasının yanı sıra ayrıca kendine has kokusu, aroması ve uzun ömürlü olması da kavunun başlıca özelliğidir. 10 dilim kavunda dekar başına yaklaşık 2 ton ürün, 3 ay gibi kısa bir sürede alınabilmektedir. Kavun üretiminde en son alınan ürünler genellikle kelek olarak toplanıp turşu yapımında kullanılmaktadır. Kurulan pazarlarda ve satış noktalarında ülkenin her yerine kavun gönderiliyor.