Hatay Kömbesi tarifi, tatlı krizlerinizi bastıracak ve çay saatlerinize renk katacak bir lezzet sunuyor. Kolay yapımı ve mükemmel lezzeti ile bu geleneksel tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte, evde pratik bir şekilde Hatay Kömbesi yapmanın yolu.
Hatay Kömbesi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
-
4 su bardağı un
-
250 gram oda sıcaklığında tereyağ
-
1 çay bardağı zeytinyağı
-
1,5 çay bardağı süt
-
1,5 su bardağı şeker
-
1 yemek kaşığı kömbe baharatı
-
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için:
- 100 gram susam
Hatay Kömbesi Tarifi Nasıl Yapılır?
-
Oda sıcaklığına getirdiğiniz tereyağını ve şekeri bir yoğurma kabına alın. Mikser yardımıyla çırpın. İçerisine zeytinyağı ve sütü ekleyerek, krema kıvamı alana kadar çırpmaya devam edin.
-
Ayrı bir yerde ununuzu, kömbe baharatı ve kabartma tozunu eleyin. Elediğiniz unu, karışıma azar azar ekleyerek yoğurun.
-
Elde ettiğiniz hamurdan küçük parçalar kopararak, kömbe kalıbınıza koyun. Kalıba hafifçe vurarak çıkarın.
-
Kömbelerinizi susama bulayıp, fırın tepsisine dizin.
-
Daha önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
Hatay Kömbesi tarifi ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tatlı yaptınız. Geleneksel Türk mutfağının bu eşsiz lezzeti, susam ve tereyağının mükemmel uyumuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Bu pratik ve lezzetli tarif, çay saatlerinizi ve tatlı krizlerinizi renklendirecek. Afiyet olsun!
Kaynak: yemek.com