Sütlü şerbetli tatlı, yapımı kolay ve lezzetiyle büyüleyen bir tatlıdır. Yumurta, toz şeker, un, irmik ve süt gibi malzemelerle hazırlanan bu tatlı, krem şanti ve Hindistan cevizi ile servis ediliyor. İşte pratik ve nefis sütlü şerbetli tatlı tarifi adım adım anlatımıyla.

Sütlü Şerbetli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta

  • Yarım su bardağı toz şeker

  • 5 yemek kaşığı un

  • Yarım çay bardağı irmik

  • 1 paket vanilin

  • 1 paket kabartma tozu

  • 4 damla limonun suyu

Sütlü Şerbet İçin Malzemeler:

Üzeri İçin Malzemeler:

  • 1 paket krem şanti

  • 200 ml. Süt

  • 1 su bardağı Hindistan cevizi

Sütlü Şerbetli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Derin bir kâsede yumurta ve şekeri, şeker krema kıvamına gelene kadar çırpın.

2.     Un, irmik, vanilin, kabartma tozu, limonun suyunu da ekledikten sonra tekrardan karıştırın.

3.     Yağlanmış kek kalıbının içerisine bu karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

4.     Bu sırada bir sos tenceresinde süt ve şekeri ısıtarak şeker eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın ve soğutun.

5.     Kek fırından çıktıktan sonra soğuttuğunuz sütlü şerbeti sıcak kekin üzerine dökün ve kekin şerbeti çekmesini bekleyin.

6.     Bu sırada toz krem şanti ile 1 su bardağı soğuk sütü çırpın.

7.     Şerbeti çekmiş ve soğumuş kekin üzerine krem şantiyi güzelce yayın.

8.     Son olarak Hindistan cevizini de üzerine serpiştirdikten sonra sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Sütlü şerbetli tatlı tarifi, hem hafifliği hem de lezzetiyle sofralarınıza farklı bir tat katacak. Basit malzemelerle kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarif, özellikle tatlı krizlerinize son verecek. Sütlü şerbeti ve krem şanti ile harmanlanan yumuşacık keki, herkesin beğenisini kazanacak. Denemenizi ve sevdiklerinizle paylaşmanızı tavsiye ederiz. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com

Editör: Haber Merkezi