Malatya usulü içli köfte tarifimizle zorlanmadan lezzetli köfteler hazırlayın. Hamurundan iç harcına tüm detaylar burada. Bu tarifi deneyen herkes bayılacak.

İçli köfte yapmanın püf noktalarını merak ediyor musunuz? Malatya usulü tarifimizle tüm sırları sizinle paylaşıyoruz. Bu lezzeti kaçırmayın.

İçli köfte yapımında zorlananlar için büyük kolaylık! Malatya usulü tarifimizle parmaklarınızı yemeniz elde değil... Evde pratik ve lezzetli içli köfte yapmanın sırları neler? Malatya usulü tarifimizle tüm püf noktalarını keşfedin.

İçli köfte yapmak herkesin zorlandığı bir nokta. Pratik, kolay bu tarifimizle artık içli köfte ustası olacaksınız. Parmaklarınızı yememek elde değil

Malatya Usulü İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

Bir- bir buçuk kilo ince köftelik bulgur (kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz)

Masterchef'ten sofralarınıza: Güveç Kapama nedir, nasıl yapılır? Güveç Kapama malzemeleri neler? Masterchef'ten sofralarınıza: Güveç Kapama nedir, nasıl yapılır? Güveç Kapama malzemeleri neler?

Su bardağının yarısı kadar irmik

Su bardağının yarısı kadar un

1 adet orta boy yumurta

Bir tatlı kaşığı kadar tuz

Bir tatlı kaşığı kadar karabiber

Bir tatlı kaşığı kadar toz kırmızı biber

Yarım çay kaşığı kimyon

3,5  su bardağı sıcağa yakın su (ıslatmak için)

İç harcı için:

500 gram kıyma

4 orta adet soğan

1 su bardağı haşlanmış siyah mercimek(damak tadınıza uymuyorsa eklemeyebilirsiniz)

 2 çay bardağı ceviz ( isteğe bağlı)

 2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı tereyağı

Yemek kaşığının yarısı domates salçası

Yemek kaşığının yarısı kadar biber salçası

Yarım demet maydanoz( isteğe göre çoğaltabilirsiniz)

Haşlamak için

Su

Tuz

Tatlı kaşığı yarısı kadar sıvı yağ

Birkaç damla limon suyu

Üzeri için

Tereyağı

Bir çay kaşığı kadar kırmızı toz biber

2 çay kaşığı pul biber

Malatya Usulü İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç harcını hazırlayacağız. Kıymayla soğanı ayrı tavada pişirin. Ardından tereyağı ekleyip, birlikte  biraz daha pişirelim.

Sonrasında salça, tuz ve baharatları (damak tadınıza göre baharatları ekleyip çıkartabilirsiniz) ekleyip harmanlayıp, önceden ayrı bir tencerede haşlamış olduğumuz mercimeği, kırdığınız ceviz ve küçük doğranmış maydanozu ilave edip harmanlayıp, soğuma aşamasına bırakıyoruz.

Hamuru için

Büyük ve geniş bir kaba ince bulguru ve irmiği ekleyip,  harmanlayıp sıcağa yakın suyu ıslatacak kadar ekleyip bir süre şişmesini bekleyin.

10-15 dk içinde şişmiş olacak, şişen bulgurun içine salça, un, yumurta, tuz ve baharatları ekleyip iyice harmanlayıp yoğuralım. Yoğururken arada bir elimize ılık suyu alıp ıslatalım. Macun halini alana kadar yoğuralım.

Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde ya da göz zevkinize göre biraz daha küçük parçalar alıp işaret parmağımızla, ilk kez yapıyorsanız zorlanabilirsiniz bunun için işaret ve yanındaki parmağınızı kullanabilirsiniz. İçini oyarak şekillendirelim. Dış duvarını olabildiğince ince tutalım.

Şekillendirdiğimiz köftelerin içine hazırladığımız kıymalı harçtan tatlı kaşığı kadar dolduralım ve hamurumuzu kapatıp yumurta şekli verelim.

Yaptığımız köfteleri geniş ve derin bir tencerede su, tuz, sıvı yağ ve birkaç damla limon suyu ilave edip ocakta kaynatalım.

Kaynayan suya köfteleri tek tek içine ekleyip, 10-15 dk haşlayalım.

Haşlanan köfteleri kaynar kaynar dikkatlice kepçe yardımıyla çıkarıp servis tabağına alalım.

Küçük bir tavada erittiğimiz tereyağına pul biber ve toz kırmızı biber ekleyip, köftelerin üzerine döküp sıcak sıcak servis ediyoruz.

afiyet olsun.