Çay saatlerinizi renklendirecek ve damaklarınızı şenlendirecek nefis tahinli kurabiye tarifine hoş geldiniz. Tereyağı, tahin ve fındığın mükemmel uyumuyla hazırlanan bu kurabiyeler, kolay yapımıyla da dikkat çekiyor. İşte, adım adım tahinli kurabiye tarifi!

Tahinli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

·        1 su bardağı tahin

·        1 çay bardağı sıvı yağ

·        1 çay bardağımındık içi (ince çekilmiş)

·        1 paket pudra şekeri (150 gr)

·        2,5 su bardağı un

Tahinli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kaba tahin, sıvı yağ ve rondodan ince çekilmiş fındık içini ekleyin.

  2. Pudra şekerini ekleyin.

  3. Son olarak unu da üzerine ekleyin.

  4. Karışımı hamur haline gelene dek yoğurun.

    Kırmızı etin yanına muhteşem bir eşlikçi: Sütlü Patates Püresi tarifi Kırmızı etin yanına muhteşem bir eşlikçi: Sütlü Patates Püresi tarifi
  5. Hafif cıvık bir hamur elde etmelisiniz.

  6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kâğıt serili fırın tepsisine aralarında boşluk bırakarak yerleştirin.

  7. Bir bıçak yardımıyla her bir kurabiyenin üzerine çarpı şeklinde çizik atın.

  8. 160 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Kurabiyeleri fırından çıkarın ve boş bir tezgâh üzerinde oda sıcaklığına gelene dek soğumasını bekleyin. 

Tahinli kurabiye tarifi ile ağızda dağılan, lezzetli ve besleyici bir kurabiye hazırlayarak çay saatlerinizi şenlendirebilirsiniz. Adım adım tarifimizi uygulayarak, hem gözünüze hem de damak zevkinize hitap eden kurabiyeler yapabilirsiniz. Sevdiklerinizle keyifli anlar paylaşmak için bu tarifi mutlaka deneyin. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com