Tahinli poğaça, geleneksel bir lezzet olarak sofralarınıza farklı bir tat katıyor. Yumuşacık hamuru ve tahinin benzersiz aromasıyla hazırlanan bu poğaçalar, özellikle çayın yanında harika bir eşlikçi olacak. Kolay yapımı ve lezzetiyle dikkat çeken bu tahinli poğaça tarifini mutlaka denemelisiniz.
Tahinli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
-
2 su bardağı süt
-
½ su bardağı sıvı yağ
-
1 paket instant maya
-
2 adet yumurta akı
-
1 yemek kaşığı toz şeker
-
1 tatlı kaşığı tuz
-
6 su bardağı un
İç Harcı İçin:
-
1 çay bardağı tahin
-
½ çay bardağı toz şeker
-
50 gram tereyağı (eritilecek)
Üzeri için:
-
2 adet yumurta sarısı
Tahinli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Hamur için öncelikle sıvılar ile mayayı aktive edin.
2. Ardından tüm malzemeleri ekleyin.
3. 30 dakika mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanırken içi için tahinli karışımı hazırlayın. Tüm malzemeleri birleştirin.
4. Hamuru sekiz eş parçaya bölüp tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
5. Aralarına tahinli karışımdan sürerek üst üste dizin.
6. Son kata tahin sürmeyin. Merdane yardımını dikdörtgen olacak şekilde açın.
7. Hamuru küçük dikdörtgen parçalara bölün, her bir parçayı rulo şeklinde sarın.
8. Üzerine yumurta sarısı sürerek fırına verin. 180 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.
Tahinli poğaça, hem geleneksel lezzeti hem de kolay yapımı ile kahvaltı sofralarınıza yeni bir soluk getiriyor. Bu tarifle, evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz tahinli poğaçalar, özellikle çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak. Lezzetiyle damaklarda iz bırakan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun!
Kaynak: yemek.com