Yayla Haber

Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi: Lezzet ve Sağlık Bir Arada

Sağlıklı bir kahvaltı seçeneği arıyorsanız, tam buğday unlu poğaça tarifi tam size göre! Evde kolayca yapabileceğiniz bu poğaça, lezzeti ve besleyici içeriğiyle kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak. İşte adım adım tam buğday unlu poğaça tarifi.

Abone Ol

Güne sağlıklı ve lezzetli bir başlangıç yapmak isteyenler için mükemmel bir tarif: tam buğday unlu poğaça! Bu tarifle, evde kolayca hazırlayabileceğiniz sağlıklı ve doyurucu bir kahvaltı seçeneği sunuyoruz. Poğaçalarınızın tadı kadar besin değeri de yüksek olacak!

Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)

  • 2,5 yemek kaşığı şeker

  • 2 tatlı kaşığı tuz

  • 2,5 su bardağı ılık süt

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 1 paket instant maya

  • 8-8,5su bardağı tam buğday unu

Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Yumurtaların birinin sarısını ayırıyoruz ve yumurtaları çırpıyoruz. Ardından tuz, şeker ve instant mayayı ekleyip çırpıyoruz. Ardından süt, yağı ve instant mayayı ekliyoruz. Süt oda sıcaklığında olmalı ya da buz dolabından çıkarılmışsa bir miktar ısıtılmalıdır.

2.     Yukarıdakileri karıştırdıktan sonra en son tam buğday ununu ekleyip karıştırıyoruz. Ortaya çıkan hamuru kabarması için yaklaşık 1,5 saat bekletiyoruz.

3.     Sürenin sonunda hamura poğaça şekli verip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. 40-45 dakika önceden ısıtılmış 185 derece fırında pişiriyoruz.

Tam buğday unlu poğaça tarifi, sağlıklı beslenmek isteyenler için harika bir seçenek sunuyor. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu poğaçalar, hem lezzeti hem de besleyici özellikleriyle kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak. Bu tarifi denediğinizde, dışarıdan poğaça almak yerine evde yapmanın keyfini çıkaracaksınız. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }