Çilek reçelinin mis kokusuna ve lezzetine kim hayır diyebilir ki? Peki, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir çilek reçeli tarifi ister misiniz? İşte size uzmanından püf noktaları ile birlikte harika bir tarif.

Mükemmel çilek reçeli yapmak sandığınızdan daha kolay! Pratik ve lezzetli çilek reçeli tarifimizle, kahvaltı sofralarınızı renklendirin ve ailenizi mutlu edin

Çilek reçelini her mevsim severek tüketiriz. Çilek reçeli yapmak oldukça meşakkatlidir çünkü ayarını tutturmak zordur. İşte sizler için tam kararında çilek reçeli tarifi...

Çilek reçelinin mis kokusuna ve lezzetine hayran olanlar için harika ve aynı zamanda oldukça lezzetli bir tarif sunuyoruz. Pürüzsüz kıvamı ve mükemmel ölçüleri ile bu çilek reçeli tarifi, denemeniz için sizi bekliyor. Sofralarımızın olmazsa olmazlarından biri olan reçeller içinde, çilek reçeli herkesin en favorisi. Tıpkı çocukların da bayılarak tükettiği gibi, evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu İşte sıra tarifimizde:

İŞTE TAM KARARINDA ÇİLEK REÇELİ TARİFİ

MALZEMELER
2 kilo çilek

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

8 su bardağı toz şeker

Yarım limon suyu

TAM KARARINDA ÇİLEK REÇELİ NASIL YAPILIR
Önce çilekler temizlenerek güzelce yıkayın. Daha sonra iki kilo şekeri üzerine dökerek 1 gece boyunca bekletin. Ardından orta ateşte köpükleri kaşık yardımı ile alınarak kaynatın.

45 dakika kaynattıktan sonra ocaktan almaya yakın limonu ekleyerek, kavanozlara koyun.

Ağzını iyice kapatarak sert çevirin. 

Çilek reçelini soğuduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...