Tatlı severlerin vazgeçemediği lezzetlerden biri olan irmik helvası, doğru ölçülerle yapılmadığında hayal kırıklığına neden olabilir. Ancak bu tarifte, irmik helvasının tam kıvamını tutturmanın sırrı açığa çıkıyor. Mutfakların bu leziz tatlısı için artık her şey çok daha kolay!

Taze fasulye pişirirken daha iyi pişmesini sağlayan tüyo! Bu yöntem Fasulyenin erimesi önlüyor Taze fasulye pişirirken daha iyi pişmesini sağlayan tüyo! Bu yöntem Fasulyenin erimesi önlüyor

İrmik helvası yapmak, özellikle de tam kıvamında bir lezzet elde etmek ustalık ister. Peki, bu işin sırrı nedir? İrmik helvasının kıvamını mükemmel hale getiren o malzeme açıklandı! Artık herkes, bu basit ama etkili yöntemle sofralarında mükemmel irmik helvası sunabilecek." 

TAM ÖLÇÜLÜ İRMİK HELVASI

MALZEMELER

3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı süt

1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un

Servisi İçin:

2 tatlı kaşığı tarçın (arzuya göre)

HAZIRLANIŞI

İrmik helvası için 3 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin.

Yağ eridikten sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye aktarın. Üzerine 1 yemek kaşığı unu da ekleyerek kavurmaya başlayın. Kısık ateşte 20 dakika kavurun.

Şerbeti için; 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı sütü küçük bir sos tenceresine alın. Karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın.

İrmik ve un iyice kavrulduktan sonra sıcak şerbet karışımını, tavaya azar azar aktarın.

Sıcak şerbetin etkisiyle fokur fokur kaynamaya başlayan irmik helvasını sürekli olarak karıştırmaya devam edin.

Helvayı kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Dinlenmesi için üzerine bir kapak kapatın.

İrmik helvası hazır! Afiyet olsun!

İrmik helvasına eklenen bir yemek kaşığı un, helvanın dağılmamasını sağlayacak ve tam kıvamını yakalamasına yardımcı olacak.

Artık irmik helvası yaparken kıvamı tutturamama endişesine son! Bu sır malzeme sayesinde, irmik helvasının her defasında mükemmel olacağından emin olabilirsiniz. Sofralarınıza bu leziz tatlıyı eklerken, aileniz ve misafirlerinizin hayran kalacağı bir lezzet sunmanın keyfini çıkarın. Şimdi mutfağa girme ve bu sırrı uygulama zamanı!