Lezzetli ve kolay bir kek tarifi arıyorsanız, Bademli Karadutlu Kek tam size göre! Tereyağı, toz şeker ve limon kabuğu ile başlayan bu tarif, karadut ve bademle zenginleştiriliyor.

Bademli Karadutlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 110 gram tereyağı

  • 150 gram toz şeker

  • 1 adet limonun kabuğu

  • 2 adet yumurta

  • 120 mililitre süt

  • 300 gram un

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilin

  • 1 çimdik tuz

  • 300 gram karadut

Üzeri için:

  • 1 su bardağı file badem

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

  • 2 yemek kaşığı bal

Bademli Karadutlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı, toz şeker ve limon kabuğunu mikserle şeker eriyene kadar çırpın. Karışıma yumurtaları tek tek ekleyip çırpma işlemine devam edin. Karışıma son olarak sütü de ekleyin.

  2. Sıvı karışıma un, kabartma tozu, vanilin ve tuzu eleyerek ekleyin ve spatula ile karıştırın. Kek harcına son olarak sapları alınmış karadutları da ekleyip karıştırın.

    Börek pişirirken yufka arasına sürülmeliymiş! Böreği çıtır çıtır yapan tüyo Börek pişirirken yufka arasına sürülmeliymiş! Böreği çıtır çıtır yapan tüyo
  3. Kek harcını önceden yağlayıp unladığınız kelepçeli kek kalıbına aktarın ve üzerini spatula ile düzleyin.

  4. Harcın üzerini file badem ile kaplayın ve bademlerin üzerine süzgeç ile pudra şekeri serpip önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 50-55 dakika pişirin.

  5. Pişen keki fırından çıkartıp üzerine bal gezdirin.

  6. Kek oda sıcaklığına geldikten sonra kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis edin.

Bademli Karadutlu Kek, lezzeti ve kolay yapımı ile tatlı krizlerinize son verecek. Tereyağı, toz şeker ve limon kabuğunun eşsiz uyumu, karadut ve bademle taçlanarak mükemmel bir tat sunuyor. Bu tarifle, evde kolayca lezzetli bir kek yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com